|

Nu l-au uitat!

Handbal

IN MEMORIAM… Chiar dacã au trecut sapte ani de la moartea profesorului Paul Popescu, fostii colegi si iubitorii handbalului nu l-au uitat. Ieri, Paul Popescu ar fi împlinit 71 de ani, iar oficialii CSM Vaslui au transmis un mesaj in memoriam.

“În urmã cu 7 ani, handbalul vasluian a pierdut unul dintre oamenii de valoare. Este vorba despre profesorul PAUL POPESCU, care astãzi ar fi împlinit vârsta de 71 de ani. Din pãcate, inima dascãlului si slefuitorului de talente a încetat sã mai batã, dupã o lungã si grea suferintã. PAUL POPESCU a fost un adevãrat profesionist, din mâinile cãruia au iesit multi jucãtori de valoare. Printre acestia se numãrã Leonard Bibirig, Ana Ciurariu, Paula Ababei, Mãdãlina Rosu, Andreea Sabadac sau Ana Maria Ciolan, sportivi care au evoluat în loturile nationale si la echipe importante de Divizia A sau Liga Nationalã. PAUL POPESCU s-a nãscut în comuna Schitu (judetul Olt), la data de 29 iunie 1949, dar viata si cariera lui s-au împlinit pe plaiuri moldovene. A început handbalul la Liceul nr.1 Vaslui, dupã care a plecat la Iasi, la Liceul cu Program Sportiv “Mihai Eminescu”, unde a fost remarcat de tehnicianul Dumitru Olteanu. Dupã ce a absolvit cursurile Facultãtii de Educatie Fizicã si Sport din Bacãu, Paul Popescu a revenit în Vaslui, unde a îmbrãtisat meseria de antrenor.
A activat la Liceul Industrial nr.1, la Scoala Ajutãtoare nr.81, la CSS Vaslui. A promovat cu AS Metalul Vaslui în Divizia B, apoi cu Confectia, pentru ca într-un final sã reuseascã intrarea pe prima scenã a handbalului românesc, cu Moldosin Vaslui.”, se aratã într-un mesaj postat pe pagina de facebook a Clubului Sportiv Municipal Vaslui.