|

Nunta nelegiuitilor

Vai de tine, Românie!

De-a lungul istoriei noastre multinationale, s-au statuat reguli si legiuiri nescrise si scrise ce aveau sã fie respectate, cu sfintenie, ceea ce a determinat plãmãdirea moralei noastre, inconfundabilã, de popor crestin ortodox, povãtuit de învãtãturile lui Iisus. Totodatã, s-au cristalizat traditii si obiceiuri pãstrate cu evlavie si buna simtire, chiar dacã peste noi vor trece valurile nelegiuitilor migratori, aducãtori de nãpaste si dureri.

Pe mãsura dezvoltãrii societãtii, aceste traditii si obiceiuri ancenstrale se vor consolida, devenind reguli, de nãtãgãduit, în tot arealul Carpato-Danubiano-Pontic, chiar dacã trimisii rãului au încercat sã ne ispiteascã. În acele momente, s-au activat acei anticorpi ai bunului simt ce se integraserã în fiinta româneascã, de respingerea influentelor nefaste. De altfel, persoanele mai vârstnice îsi amintesc de nelegiuirile impuse de blestematul regim sovietic, când s-a încercat înfrângerea noastrã spiritualã si sub subordonarea ei unor comandamente diavolesti. Cu toate presunile fãcute, poporul român n-a cedat si sub oblãduirea bisericii noastre crestin ortodoxe, am rezistat tuturor încercãrilor ce doreau sã ne dezmosteneascã din matca noastrã fireascã.

Evenimentele din Decembrie ’89 ne dãduserã speranta cã am depãsit acel RÃU trimis de ANTICRISTUL de a lovi în agoniseala, de veacuri, a acestui popor atât de încercat, dar statornic în sentimente si sãnãtos moral.

Din pãcate, peste noi avea sã se prãvaleascã tot felul de zoi, venite din cele patru zãri, pentru a ne destabiliza si a ne atrage într-o mare ispitã. Mai mult decât atât, din propria noastrã ogradã s-au ridicat urmasii nelegiuitilor atentatori ce provocaserã atâta rãu unui popor ce sãlãsluieste pe acest teritoriu, numit metaforic GRÃDINA MAICII DOMNULUI.

Acesti nelegiuiti, grupati sub stindardul “Ciuma rosie” au fãcut si fac un rãu imens natiunii noastre. Dincolo de prãdarea avutiei nationale, de prãbusirea economiei, de prevertirea învãtãmântului, de infestarea sistemului sanitar si de degradarea culturii milenare, îsi dau în pietic cu practici pãgâne, de netolerat.

Zilele acestea, mass-media nationalã avea sã prezinte cu fast, asa numita nuntã politicã. Doi neisprãviti, Lia Olguta Vasilescu si Claudiu Manda, si-au pus pirostriile în fata altarului, dupã ce în prealabil, fiecare dintre ei mai avuseserã câte un mariaj, ba chiar si copii. Sfidând toate regulile de bun simt, respectivii si-au programat destrãbãlarea în Postul Mare, una dintre cele mai sacre perioade de peste ani, din traditia noastrã crestinã. Asadar, au sfidat cea mai mare perioadã de penitentã crestineascã, închinatã martiriului lui Iisus Hristos, învãtãtorul si cârmuitorul Lumii de la crearea ei. Celor doi nelegiuti, li s-a adãugat toatã pleava rosie ce s-a cocotat la conducerea destinului acestui popor atât de debusolat, ce-si plânge durerile si rãnile ce nu se mai terminã.

Cu o fortã diavoleascã ciumetii rosii si-au dat întâlnire, la Isalnita, ghiftuindu-se precum dracii, în iad, când devoreazã trupuri de crestin!

Este o mare rusine ceea ce s-a întâmplat în aceste zile si o mare patã pe obrazul sfintelor noastre traditii crestinesti. Iatã, preacuviosi români, de ce sunt în stare acesti trogloditi! Este timpul sã iesiti din letargia ce vã împresoarã si sã dati o lectie durã tuturor acelora ce ne spurcã! Chiar nu vã pasã de tot ceea ce se petrece sub ochii nostri? Haideti sã dovedim cã nu ne-am pierdut busola timpului si, sã dãm dovadã de civism, unor nelegiuiti care încalcã datinele noastre si lovesc cu atâta neobrãzare în regulile crestinesti!

Ceea ce s-a întâmplat la Isalnita, lângã Craiova, nu este un fapt banal, ci este un demers urzit în “laboratoarele” diavolesti de pe Dâmbovita.

Vai de tine, Românie! Trezeste-te!

Mihail Serb