|

O boală transmisă de șobolani face ravagii printre ieșeni! Un bărbat este pe moarte, iar altul e în stare critică! Medicii încearcă să-i salveze

Sunt în stare foarte gravă la spital. Această boală aproape că i-a ucis pe acești doi bărbați din Iași. Medicii fac eforturi uriașe pentru ca viețile lor să fie salvate. Iată ce spun medicii despre starea lor. Au așteptat mai multe zile până au solicitat ajutor medical. Chiar dacă simptomele erau clare, cei doi au crezut că este vorba despre ceva trecător. Acum, medicii speră ca viața lor să poată fi salvată, cu ajutorul tratamentelor.

Doi bărbați din Iași au fost transportați de urgență la spital, în cursul săptămânii trecute. Cei doi, cu vârste de 23, respectiv 63 de ani, au fost duși la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași, fiind suspecți de leptospiroză. Aceștia prezentau forme avansate de boală, dezvoltând afecțiuni grave ale mai multor organe. Medicii au decis ca acestora să le fie administrat tratament de urgență, întrucât starea lor se agrava de la o oră la alta. Aceștia au primit tratament cu antibiotic, fiind internați.

Au dezvoltat probleme extrem de grave

Pacienții au dezvoltat insuficiență renală și insuficiență hepatică. Astfel, au avut nevoie urgentă de tratament. Ulterior, de la „Parhon” aceștia au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

„La Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» din Iași au fost transportați în cursul săptămânii trecute, luni, respectiv duminică, doi bărbați din județul Iași, cu vârste de 23 și 63 de ani. În momentul în care au ajuns la spital, pacienții erau suspecți de leptospiroză. În urma analizelor de laborator care s-au efectuat, acest diagnostic a fost confirmat. Cei doi pacienți au ajuns în stare gravă la spital, prezentând insuficiență hepatică și insuficiență renală. De menționat este faptul că tânărul în vârstă de 23 de ani era în stare mai gravă, în cazul acestuia prognosticul fiind rezervat. Aceștia au primit rapid tratament, ulterior fiind dirijați către Spitalul de Boli Infecțioase «Sf. Parascheva» din Iași”, precizează dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog, purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon” din Iași.

Cum au intrat cei doi în contact cu boala

Conform informațiilor deținute de cadrele medicale, cei doi pacienți provin din mediul rural. Se pare că aceștia munceau în agricultură, intrând în medii periculoase, fără să poarte echipamente corespunzătoare. …https://www.bzi.ro/o-boala-transmisa-de-sobolani-face-ravagii-printre-ieseni-un-barbat-este-pe-moarte-iar-altul-e-in-stare-critica-medicii-incearca-sa-i-salveze-3816836