|

O bomboanã buclucasã a bãgat doi motociclisti în spital si a distrus o masinã

STUPID… O bomboanã cu mentã a creat un accident în lant, în comuna Ivãnesti, cu doi motociclisti care au intrat unul în altul precum berbecii si un sofer “pãcãtos” care a ajuns cu masina în sant. Abia intrate în vigoare, prevederile care interzic cu desãvâsire folositul telefonului în timpul condusului par deja depãsite. Si asta pentru cã o altã tentatie dã mari bãtãi de cap soferilor: bomboanele mentolate sau gumele de mestecat. Un bãrbat din satul Valea Oanei, venea duminicã de la serviciu, provocând un accident mai putin obisnuit, în care au fost implicate mai multe persoane. Desi mai avea câtiva metri pânã sã ajungã acasã, soferul nu a mai avut stare si în loc sã-si vadã de condus, s-a aplecat sã ia o bomboanã cu mentã ascunsã sub scaunul din dreapta lui. A scãpat controlul volanului si în câteva clipe s-a proptit într-un sant de pe marginea drumului, avariindu-si serios masina. Din fericire, acesta nu a suferit rãni grave, reusind sã iasã pe picioarele lui din autoturism. Nu la fel de norocosi au fost doi motociclisti, care se aflau la câtiva sute de metri în spatele masinii. Cu ochii la accident, acestia nu au mai fost atenti la distanta dintre ei si au intrat unul în altul. În urma impactului, ambii au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportati cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Pe lângã echipajele medicale si de politie, la fata locului au ajuns si mai multi motociclisti, care au venit sã se asigure cã nimic grav nu li s-a întâmplat colegilor lor.

Mircea Popa, un vasluian în vârstã de 62 de ani, se poate declara cel mai ghinionist sofer pe ziua de ieri. Bãrbatul se întorcea de la muncã, din Zona Industrialã, si mai avea nici 20 de metri pânã sã iasã de pe DN 2F pe DC 114, care duce în Valea Oanei, sat din comuna Ivãnesti unde acesta are domiciliul. Acela a fost momentul când Necuratul si-a bãgat coada, iar bãrbatul a pierdut controlul volanului. “Mã întorceam acasã de la muncã. Nu mai aveam nici 20 de metri pânã sã ies de pe drumul national si fix atunci parcã mi-a luat cineva mintile. M-am aplecat dupã o bomboanã cu mentã, iar dupã câteva secunde m-am trezit cu masina în sant. Nu stiu cum am ajuns acolo, dar am avut noroc cu airbag-urile, cã am rupt si un copac de pe marginea drumului. Impactul a fost puternic, pentru cã dupã ce am iesit de pe carosabil si m-am izbit de copac, m-am rotit cu masina. Si-a bãgat Necuratul coada pentru cã mi-am zis de atâtea ori cã nu mã mai duc duminica la muncã. Trebuia sã pãtesc una ca asta sã mã învãt minte”, ne-a declarat soferul care a provocat accidentul.

Ghinion teribil pentru doi motociclisti

Dupã câteva momente de la producerea accidentului, doi motociclisti care erau mai în spate cu 200-300 de metri s-au ciocnit între ei. Propabil i-a furat peisajul, fiindcã astfel nu se explicã cum au intrat unul în altul precum berbecii la stânã. “Motociclistii erau cu mult în spatele masinii. Veneau cu vitezã, probabil au întors capul spre mine sã vadã dacã am ceva si s-au ciocnit între ei. Îmi pare rãu pentru ei, fiindcã dacã si-ar fi vãzut de drum nu ajungeau la spital” a mai spus bãrbatul care s-a rãsturnat cu masina. Pentru cei doi motociclisti accidentati au fost alocate mai multe echipaje de ambulantã, care au acordat îngrijiri medicale. Într-adevãr si politistii care au venit la fata locului confirmã cã acestea erau cu mult în spatele masinii care a intrat în sant si cã motociclistii au intrat unul în altul pentru cã atentia le-a fost distrasã de impactul autovehiculului cu copacul. Astfel, la câtiva metri de locul unde s-a rãsturnat masina si motociclistii au fost implicati într-un accident, intrând unul în altul. Iatã cum un sir de evenimente neplãcute, care s-ar fi putut încheia tragic s-au întâmplat din cauza unei bomboane buclucase. Cei doi motociclisti au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, din fericire, fãrã a suferi rãni grave. Din nefericire pentru motociclistul care a provocat ciocnirea, acesta se va alege cu un dosar penal pentru vãtãmare din culpã. Soferul care a rupt copacul va fi sanctionat doar cu o amendã. Nu din cauza sa s-a produs accidentul, ci din neatentia motociclistilor. Acesta va rãmâne cu dauna totalã a masinii, pentru cã nu avea asigurare Casco. Imediat dupã producerea accidentului, la fata locului au ajuns în jur de zece motociclisti, care au venit sã se asigure cã vietile celor doi colegi ai lor nu au fost puse în pericol. În acest caz, oamenii legii au deschis dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã.