|

O FÃRÂMÃ DE DERBY (foto)

Niculae le-a fãcut un cadou mare vasluienilor

I-AM UMILIT!… Chiar dacã televiziunile au dictat ca meciul sã se dispute luni si chiar dacã Politehnica Iasi nu mai existã, locul sãu fiind luat de nou-înfiintata CSMS, o fãrâmã de derby tot a fost asearã. Fanii vasluieni au încins la propriu atmosfera pe “Municipal” si odatã cu tortele ultrasilor si-au dat drumul la joc si fotbalistii lui Viorel Hizo.

Doi ani si jumãtate au asteptat fanii vasluieni pânã sã se poatã duela din nou cu rivalii “de moarte”, iar asteptarea lor nu a fost în zadar. Ultrasii “galben-verzi” s-au pregãtit cum nu se poate mai bine pentru acest meci si cu câteva ore bune înainte de începerea partidei au defilat prin oras cu steaguri si fulare. Dupã câteva incidente cu fortele de ordine, petrecute în imediata apropiere a stadionului, a venit timpul ca Balaj sã fluiere startul partidei. Meciul s-a disputat luni seara, dar chiar si asa rivalitatea dintre Vaslui si Iasi a fãcut ca prezenta pe “Municipal” sã fie una destul de bunã. Începutul jocului a fost unul slab si doar scandãrile peluzelor au dezmortit atmosfera. Suporterii Vasluiului au fost la înãltime si au creat un spectacol pirotehnic deosebit. Tortele si mesajele adresate rivalilor i-au amutit pe acestia, care au privit stingher dintr-un colt al Peluzei Sud cum si echipa lor favoritã este “cãlãritã” de formatia lui Viorel Hizo. Primul gol a venit destul de târziu, autor fiind sãrbãtoritul zilei, Fernando Varela. Omul care a înteles cu adevãrat ce înseamnã un derby, Marius Niculae avea sã provoace isterie pe “Municipal”, dupã ce a marcat pentru 2-0 si a “rupt” gardul din fata Peluzei Nord. Tot el avea sã aducã linistea pentru “galben-verzi” în prelungirile partidei si sãâ consfinteascã o victorie oarecum normalã pentru echipã, dar uriasã pentru suporteri.

Jovanovic: “A fost greu sã joc împotriva Vasluiului”

CONFUZ… Petar Jovanovic a recunoscut faptul cã a simtit o emotie apãsãtoare atunci când a cãlcat pe “Municipal”. Învins, Jova a declarat cã “galben-verzii” au fost superiori iesenilor si cã rezultatul e meritat.

Petar Jovanovic a revenit la Vaslui, oras în care si-a petrecut sapte ani din viatã. Fotbalistul a recunoscut faptul cã i-a fost greu sã evolueze împotriva fostei sale echipe.”Am pierdut în seara asta deoarece Vasluiul a fost mult mai bun decât noi. Am luat cartonas galben iar antrenorul m-a scos de pe teren si eu am fost un pic supãrat din cauza asta. Nu a fost pentru prima datã când am jucat pe Municipal, a fost greu sã joc împotriva Vasluiului, dar asta este fotbalul. Sunt jucãtor profesionit si trebuie sã dau totul pentru echipa la care joc”, a declarat Petar Jovanovic. Fostul jucãtor al Vasluiul a plecat la vestiare imediat ce a fost schimbat, acesta neauzind faptul cã galeria l-a aclamat la scenã deschisã.