|

O firmă fantomă din Suceava a vândut cu sute de euro pui de câini de rasă nevaccinaţi, care au murit după câteva zile de la achiziţionare

Autorităţile sanitar-veterinare sucevene au demarat o anchetă cu privire la mai multe plângeri depuse de iubitori de animale care au comandat de pe un site pui de câine de rasă, i-au achiziţionat pe sume importante, iar ulterior, în termen de 3-5 zile, animalele au pierit. Firma care apare ca vânzător este cu sediul în Suceava, pe strada Traian Vuia.

În urma anchetei Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava s-a constatat că firma din Suceava nu există faptic la adresa menţionată, societatea nu este autorizată sanitar-veterinar pentru comerţ cu animale vii, iar administratorul nu este de găsit. Carnetele de sănătate emise pentru respectivii câini, care ar certifica faptul că sunt vaccinaţi, sunt de asemenea false.

Câinii au murit de parvoviroză – o boală cu evoluţie supraacută, care afectează animale de rasă tinere ce nu sunt vaccinate.

Ce au constatat sanitar-veterinarii. Din punctul lor de vedere societatea nu mai are dreptul să-şi desfăşoare activitatea

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, doctorul Dănuţ Corneanu, a explicat cum s-a acţionat în acest caz:

„Au fost înregistrate la nivelul DSVSA Suceava sesizări privind achiziţionarea de animale de companie de la o firmă care are sediul social şi punct de lucru declarat pe strada Traian Vuia. Animalele au fost achiziţionate, iar ulterior oamenii au reclamat că acestea au murit în termen de 3-5 zile, cu diagnosticul de parvoviroză.

Am efectuat un control la sediul societăţii, unde nu există activitate, iar persoanele care apar ca administratori nu sunt de găsit ori de contactat. Având în vedere aceste aspecte am interzis desfăşurarea activităţii, am informat Oficiul Registrului Comerţului cu privire la aceste măsuri, de asemenea am informat şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice”.

Cazul a intrat aşadar în competenţa poliţiei economice, care ar trebui să verifice mai  multe aspecte cu iz penal.

Doctorul Corneanu i-a îndemnat pe iubitorii de animale ca atunci când caută un animal de companie pe internet să se intereseze despre ce firmă este vorba şi dacă aceasta este autorizată sanitar-veterinar. Un simplu e-mail trimis la Direcţia Sanitar Veterinară poate lămuri acest aspect.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2019-10-05/O-firma-fantoma-din-Suceava-a-vandut-cu-sute-de-euro-pui-de-caini-de-rasa-nevaccinati-care-au-murit-dupa-cateva-zile-de-la-achizitionare#ixzz61YOVs0cD