|

O gălăţeancă, super femeie la vârsta a treia. Bunică, mamă şi tată pentru trei copii

* Greutăţile vieţii îi transformă Elisabetei Cucoş “Ziua femeii” într-o zi ca oricare alta

Ziua de 8 Martie este un motiv de bucurie pentru majoritatea femeilor din această lume. Însă Elisabeta Cucoş, în vârstă de 60 de ani, spune că 8 Martie este o zi ca oricare alta, dar este mulţumită că este sănătoasă şi îşi poate creşte cei trei nepoţi pe care îi are în grijă.
Lovitură după lovitură

Viaţa a fost zgârcită în bucurii cu Elisabeta Cucoş. A rămas văduvă cu trei copii în urmă cu 18 ani. Câţiva ani mai târziu, una dintre fiicele ei a plecat la muncă peste hotare şi i-a lăsat în grijă doi copii. Apoi, soarta i-a dat o altă lovitură: ”Am fost dată afară din casa în care locuiam, pentru că a fost retrocedată. Am stat patru luni în stradă, până am primit o nouă locuinţă”, îşi îşi plânge ea amarul.

În ciuda faptului că a stat în stradă, Ecaterina Cucoş nu a vrut să renunţe nicio clipă la nepoţii săi. A avut grijă ca ei să meargă la şcoală şi să fie hrăniţi. Când a primit o nouă locuinţă, Ecaterina Cucoş a luat-o de la capăt, doar de dragul nepoţilor săi.

Când totul părea să intre în normal, Ecaterina Cucoş a trecut printr-o altă tragedie: ”Fiul meu a murit într-un accident de muncă. În urma lui a rămas un copil, pe care îl creştea singur”.

Aşa s-a trezit, peste noapte, mamă pentru trei copii minori. I-a fost alături cea de-a doua fiică, care a preferat să nu se căsătorească pentru a o putea ajuta.

sursa: http://www.viata-libera.ro/societate/64565-o-galateanca-super-femeie-la-varsta-a-treia-bunica-mama-si-tata-pentru-trei-copii