|

O grãdinitã si o scoalã din Vaslui, premiate în cadrul proiectului Patrula de reciclare

ECO… Scoala “Mihai Eminescu” si Grãdinitia cu Program Prelungit Nr. 3 au fost premiate în cadrul editiei a VIII-a -Editia suporterilor – a Patrulei de Reciclare. Prima a primit premiul pentru cea mai activã patrulã la nivel local, iar cea de-a doua premiul pentru cea mai mare cantitate de baterii adunatã la nivel local. „Atunci când tu faci ceva bun si arãti unui om cã si el poate face la fel, omul acela va ajuta, la rândul lui, si pe altii sã înteleagã acest lucru. Asa putem sã devenim mai multi, cei care procedãm corect, si sã schimbãm ceva cu adevãrat”, spune unul dintre tinerii Agenti ai Patrulei.

La Editia 2018-2019 a programului au participat, în toatã tara, 485 de unitãti de învãtãmânt înscrise ca Patrule de Reciclare si 150 de Scoli-Suporter, care îsi ajutã colegii. „Reactia comunitãtilor la apelurile Patrulelor a început sã se concretizeze în cantitãti importante de aparate electrice casate. Din luna septembrie 2018 pânã acum, în iunie 2019, în cadrul programului au fost trimise la reciclare peste 2.600.000 kg de aparate electrice defecte. Este cea mai mare cantitate strânsã într-un interval similar, pânã acum, si ne-a fãcut sã depãsim recordul de 6.000.000kg colectate în total. Acest lucru ne confirmã cã programul nostru face o diferentã în educatia de mediu, în comunitate si în felul cum oamenii privesc responsabilitatea socialã. Ne bazãm pe voi sã mergem mai departe, împreunã!”, a declarat Andreea Idriceanu Calev, Communication Manager al Asociatiei RoRec. Rata impresionantã de reînscriere a scolilor în Patrula de Reciclare dovedeste, în primul rând, cã programul este o experientã apreciatã de elevi si de cadrele didactice. De asemenea, dovedeste cã activitatea lor de informare convinge din ce în ce mai eficient familiile, întreprinderile si autoritãtile sã se debaraseze corect de aparatele electrice defecte sau vechi.

Suporterii – firmele si institutiile care caseazã DEEE vor decide cine ia premiile nationale, în toamnã

Editia nu s-a încheiat, ba dimpotrivã, intrã în etapa decisivã pentru premiile nationale. Premiile nationale vor fi acordate echipelor locale care vor reusi sã contribuie la colectarea celor mai mari cantitãti DEEE/locuitor. Pe perioada verii vor conta deseurile electrice predate la reciclare de cãtre cetãteni, firme, companii si institutii, în beneficiul copiilor din program. Cei care doresc sã ajute elevii se pot debarasa de aparatele electrice si electronice, becurile arse si bateriile consumate simplu si gratuit. Ei pot comanda preluarea aparatelor mari, de la sediu sau domiciliu, la TelVerde 0800 444 800 sau completând formularul online. Patrula de Reciclare este o platformã care încurajeazã, cu succes dovedit, si implicarea scolilor din mediul rural. O treime dintre premiantii locali sunt grãdinite, scoli si licee din sate si comune. Pentru copiii de aici, programul este o sansã de afirmare la nivel national, în rând cu scolile din orasele mari.