spot_imgspot_img
9.1 C
Vaslui
26-apr.-2024

O studentă din Galaţi s-a şcolit în consumul de insecte, văzute ca mâncarea viitorului

- Advertisement -

Andreea Lanciu, anul IV la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, consideră că insectele ar putea înlocui proteinele de origine animală pe viitor, deşi ideea creează momentan repulsie în rândul consumatorilor. Studenta a aplicat la programul Global Food Winter School (1-5 februarie 2016) din cadrul Universitatăţii Waggeningen din Olanda. Cursurile si workshop-urile la care a participat au vizat probleme de actualitate din industria alimentară, precum dezvoltarea produselor alimentare în condiţiile sustenabilităţii la nivel global, inovaţii tehnico-ştiinţifice în domeniu, dar şi comportamentul consumatorului şi percepţia sa despre consumul de insecte, despre care specialiştii vorbesc deja ca fiind mâncarea viitorului. În România, pe marginea consumului de insecte se discută în prezent la nivel de glumă, existând o reticenţă destul de puternică pe acest subiect. Cu toate acestea, studiile de specialitate au demonstrat fără putinţă de tăgadă proprietăţile nutriţionale ridicate ale insectelor.
”Ca şi insecte ce sunt comestibile, vorbim de greieri, larve de albine, larve de furnici, chiar şi viermi, lăcuste şi muşte. Acestea se pot consuma sub formă de pudră sau de pastă. Deci, nu se consumă musca propriu-zisă, ci se foloseşte ca ingredient într-un produs”, explică Andreea Lanciu.

Proteinele ajung la 50-70% din masa insectei

Explicaţia pentru care oamenii vor ajunge să consume insecte cât de curând este foarte simplă: populaţia planetei creşte constant şi vom avea probleme serioase cu asigurarea necesarului de hrană. Spre exemplu, carnea de vită ar putea ajunge o mâncare de lux, pentru că e nevoie de multe furaje pentru animale. În schimb, insectele au nevoie de un spaţiu mai redus pentru dezvoltare, iar proteinele ar ajunge undeva la 50-70% din masa insectei. Vorbim practic de o creştere a acestor insecte în condiţii de igienă şi un anumit standard de calitate. Insectele au grăsimi foarte bune, sănătoase pentru organismul uman, deşi numai ideea de a consuma produse în a căror componenţă intră muşte sau viermi li se pare multora dezgustătoare, inclusiv celor care acum încearcă să schimbe percepţia consumatorilor asupra consumului de insecte.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/o-studenta-din-galati-s-a-scolit-in-consumul-de-insecte,-vazute-ca-mancarea-viitorului.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.