|

Oficial! FC Vaslui a fost scoasã din competitii

Inevitabilul s-a produs

S-A FÃCUT…Reprezentantii Adunãrii Generale a LPF au oficializat luni despãrtirea clubului vasluian de Liga I. Faptul cã TAS-ul nu va mai judeca recursul înaintat de Consiliul Local Vaslui i-a fãcut pe oficialii cluburilor sã adopte o hotãrâre prin care clubului “galben-verde” îi este anulat dpretul de la participa în competitia organizatã de LPF. Între timp, de clubul moldav se despart si ultimii jucãtori care mai erau legati prin contract . Camera Nationalã pentru Solutionarea Litigiilor a acordat termen data de 30.07.2014 pentru a se pronunta în privinta cererilor lui Marius Mares, Adrian Nenitã si Sergiu Popovici de a deveni jucãtori liberi de contract. Vasile Buhãescu rãmâne în continuare singurul fotbalist legitimat la FC Vaslui, dupã ce CNSL i-a respins cererea de încetarea a raporturilor contractuale.

Adunarea Generalã a LPF a hotãrât luni ca FC Vaslui sã fie retrogreadatã oficial din Liga I, dupã ce recursul înaintat de Consiliul Local Vaslui la TAS nu va mai fi judecat. Anuntul retrogradãrii a fost fãcut de Constantin Anghelache, presedintele Dinamo si reprezentatul cluburilor din Liga I. ” A fost supusã votului si s-a decis excluderea din Liga Profesionistã a celor patru grupãri care au retrogradat si au fost aprobate, ca membri, cele patru care au promovat sportiv si au dobândit licenta de Liga I. A fost o discutie referitoare la Vaslui, dar s-a stabilit cã acea contestatie la TAS a fost fãcutã nu de club, ci de Consiliul Judetean. Si ea oricum a fost respinsã de cãtre TAS” a declarat oficialul. Tot în aceastã sãptãmânã ultimii jucãtori care mai erau legati prin contract de FC Vaslui au înaintat Camerei Nationale de Solutionare a Litigiilor cereri de încetare a raporturilor contractuale. În cazul lui Leonard Manole, comisia a admis cererea, declarându-l pe mijlocas liber de contract si obligând clubul la plata a 20.000 de euro, restante financiare. În ceea ce-i priveste pe Marius Mares, Adrian Nenitã si Sergiu Popovici, CNSL a acordat termen data de 30.07.2014 pentru judecarea cererilor în cazul primilor doi si 23.07.2014 pentru Popovici.

Vasile Buhãescu, singurul jucãtor aflat sub contract cu FC Vaslui

Vârful împrumutat de gruparea “galben-verde” la ASA Târgu Mures în vara anului trecut se va întoarce la FC Vaslui si asta deoarece aceeasi Camerã de Solutionare a Litigiilor a decis sã respingã cererea de încetare a raporturilor contractuale ca fiind neîntemeiatã . Practic, prin aceastã hotãrâre, huseanul rãmâne în continuare jucãtor legitimat la FC Vaslui.