|

Oile lui Ilie, mâncate de câini si învãtãturile lui Bogos!

RÃFUIELI SI PILDE…Cazul ciobanului din Banca, rãmas fãrã 10 oi dupã ce o haitã de câini maidanezi i-a atacat turma, a intrat în atentia autoritãtilor judetene. Prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica, a sesizat Garda de Mediu cu privire la faptul cã mai multe capre moarte, provenite din ferma lui Fãnel Bogos, zac aruncate pe dealurile din comunã, atrãgând câinii flãmânzi. Prin relatiile de prietenie pe care le are cu comisarii Gãrzii de Mediu, Fãnel Bogos a aflat de sesizarea fãcutã din biroul prefectului si a ordonat ca groapa în care au fost aruncate hoiturile sã fie acoperitã cu pãmânt, înainte ca un control “inopinat” sã scoatã la ivealã problemele de mediu de la Banca. În tot acest timp, ciobanii au ajuns sã doarmã împreunã cu oile, de frica unui nou atac al câinilor maidanezi. Reactia lui Fãnel Bogos în acest caz este de-a dreptul halucinantã si plinã de profunzime! Nu cred în teoria cu câinii vagabonzi, eu cred cã proprii lui câini i-au mâncat oile. Ilie acolo este singur fãrã ajutoare, nu are stâna pusã la punct. De exemplu, la mine, câinii dacã nu au ce mânca se duc la coserul de porumb, mãnâncã grãunte si cu putin zer si se saturã. Ai lui ce sã mãnânce, zer cu iabã? Eu sunt dispus sã fac un test în prezenta dumneavoastrã. Mergem la el la stânã, musc o oaie de ureche, o fac sã zbiere si o sã vedeti apoi cum câinii lui sar si o rup. Au mai fãcut-o si altãdatã”, a conchis Bogos.

Ilie Manea, ciobanul din Banca atacat sãptãmâna trecutã de o haitã de câini este surprins de rapiditatea cu care Fãnel Bogos, proprietarul fermei de capre din localitate a fãcut curat pe dealul unde si-a aruncat caprele moarte. “Sâmbãtã a apãrut articolul în ziarul dumneavoastrã si tot sâmbãtã patronul fermei a trimis o masinã cu volã, ca sã arunce pãmânt în groapa unde erau caprele moarte. Acum totul e acoperit, nu se mai vede nimic” ne-a declarat ciobanul. Acesta este dezamãgit cã nici Primãria Comunei Banca si nici autoritãtile judetene nu iau mãsuri împotriva câinilor maidanezi si a neregulilor sãvârsite de patronul Vanbet. “Nu stiu ce se urmãreste, dar pe plan local Primãria vrea sã-i dea toatã pãsunea doctorului Fãnel Bogos. De la judet, nimeni nu vrea sã vinã sã vadã ce se întâmplã aici. Ba mai mult, nouã, ciobanilor din Banca, ni s-a transmis cã ar fi bine sã renuntãm la oi si sã lucrãm la ferma doctorului. Niciodatã nu se va întâmpla asta. Eu cresc oi de la sase ani si asta am sã fac toatã viata. Nu mã duc sclav la ferma lui de capre” ne-a declarat Ilie Manea.

Bogos, pus în temã de comisarii Gãrzii de Mediu?

Sâmbãtã, dupã aparitia acestui caz în ziarul nostru, prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica, s-a sesizat si a discutat cu reprezentantii Gãrzii de Mediu despre problemele de la Banca. Scurgerile de informatii au fãcut ca de discutia între cele douã institutii sã afle si Fãnel Bogos, care în aceeasi zi si-a ascuns mizeria sub pres. Cum a reusit omul de afaceri sã acopere mizeria înainte ca un control “neanuntat” sã se abatã spre comuna Banca? Surse demne de încredere vorbesc despre relatiile de prietenie pe care patronul Vanbet le-a dezvoltat, de-a lungul anilor, cu comisarii Gãrzii de Mediu. Este cunoscut faptul cã însusi fostul comisar sef al Gãrzii de Mediu Vaslui, Carmen Boghitã, a fost cununatã de Fãnel Bogos. Si atunci cum sã aibã câstig de cauzã un biet cioban cu 300 de oi în fata unui om de afaceri care s-a împrietenit cu tot felul de functionari publici, tocmai pentru a-l scoate cu basma curatã din situatii ca cele de mai sus?