|

ONG-ist fãrã minte: a filmat medicul veterinar în timp ce castra maidanezii si a anuntat un… masacru!

AGITATORI… Reprezentatii unui ONG din Bucuresti, zilele trecute, au filmat pe ascuns medicul veterinar care castra câinii madanezi la padocul din Husi, dupã care au distribuit imaginile însângerate, cu mesajul fals “Masacru la padocul din Husi”. Au sãrit ca arse autoritãtile husene, când au vãzut fãcãtura, mai ales cã acei cãtei filmati în timpul interventiilor chirurgicale, sunt si azi bine, sãnãtosi în padocul din marginea orasului. “Personal am fost la padocul din Husi si am fost multumit de conditiile în care sunt îngrijiti cãteii”, a reactionat si unul dintre consilierii locali, dupã ce a vãzut mesajul mincinos.

Reprezentatii unui ONG din Bucuresti, care au venit sâmbãtã sã adopte cãtei de la padocul din Husi, au nimerit chiar în ziua în care medicul veterinar fãcea, asa cum procedura cere, castrarea patrupedelor. Un sofer mai sgubilitic s-a gândit sã filmeze medicul în aceastã ipostazã, precum si câinii anesteziati. Dupã ce au luat 12 cãtei spre adoptie, ONG-istii au plecat. Când s-au vãzut la Bucuresti, soferul a început sã distribuie imaginile, cu mesajul fals: ‘Masacru la padocul din Husi”. Evident cã animele surprinse pe filmare erau anesteziate, iar cele supuse interventiilor chirurgicale nu erau tocmai plãcute vizual. În loc sã scoatã în evidentã cã medicul veterinar îsi fãcea datoria în conditii optime, într-un cabinet corespunzãtor si cu toate normele îndeplinite, sgubiliticul a vrut ceva… senzational. Numai cã repede a fost contrat de oamenii care stiu conditiile de la padocul din Husi. “Hai sã gândim omeneste: dacã cineva filmeazã pe ascuns, într-o sectie de chirurgie si posteazã imaginile cu titlul “Masacru la Spital”, nu-i asa cã unii s-ar putea sã-l creadã?! Urât din partea unor persoane, care nu au vrut altceva decât sã denigreze orasul. Oricine, la orice orã vine si viziteazã padocul este primit, i se aratã totul. Cum sunt îngrijiti, hrãniti, tratati de medicul veterinar”, au spus oficialii huseni.

Husenii pot adopta cãteii maidanezi

Un consilier local, probabil indignat de imaginile cu mesajul fals, a mers personal la padoc. A fãcut si el film cu cãteii, care, ce sã vezi?!, erau exact cei “masacrati” în imaginile bucuresteanului fãrã minte. “Am fost si eu la padoc si sunt foarte multumit de conditiile în care sunt îngrijiti câinii”, a spus consilierul, atasând imaginile video si poze cu câinii din padoc. Societatea de Salubrizare, cea care are în grijã padocul, reitereazã apelul cãtre populatie de a veni sã adopte cãtei. Sunt vaccinati, îngrijiti, au cip si pot fi luati acasã foarte usor. Pânã acum, cele mai multe adoptii de câini maidanezi de la Husi le-a fãcut un ONG din Bârlad, cu care societatea coopereazã constant si fãrã probleme.