|

Festivalul Open Camp, la apogeu: număr impresionant de participanți

DE 10… Cea de-a zecea editie a Festivalului Open Camp a depãsit toate asteptãrile. A fost o adevãratã explozie de energie si distractie în Poligonul de Tir Paiu, acolo unde mii de vasluieni si tineri din afara judetului au dansat si au cântat alãturi de artistii preferati. De departe, cei mai asteptati au fost bãietii de la Vama, care au reusit sã aducã la eveniment persoane de toate vârstele, de la tineri nonconformisti pânã la adulti cu copii si oameni în vârstã, dornici de a asculta piese celebre precum „18 ani”, „Perfect fãrã tine” sau „Epilog”. La rândul lor, bãietii de la Vama i-au uimit pe vasluieni prin felul lor natural de a se comporta, fãrã fite de staruri muzicale si pretentii de protocol. Open Camp continuã si astãzi, în Teatrul de Varã, acolo unde va avea loc un concert extraordinar, sustinut de Alexandru Andries&Berti Barbera, Ioana Mântulescu, Cãlin Grigoriu si Sorin Romanescu.

Festivalul Open Camp si-a câstigat locul în rândul festivalurilor nationale. Organizat de o mânã de voluntari motivati de dorinta de a avea în Vaslui un eveniment de avengurã, într-un spatiu neconventional, festivalul a reusit sã atragã sute de turisti, oameni din judetele Suceava, Bacãu, Botosani, Bucuresti, Iasi, Sibiu, care s-au cazat la hotelurile si pensiunile din oras, dar si la cort, în poligon. Ce-i drept, un aport foarte mare l-a avut programul artistic format din nume mari ale muzicii românesti – Vama, Taxi, Nimeni Altu’, Macanache, Rehab Nation, dar si o trupã de rock alternativ din Serbia -S.A.R.S.

Membrii trupei Vama, fãrã aere de vedete: au fãcut poze cu spectatorii si au gustat din mâncarea fãcutã la ceaun

În cea de-a doua searã, festivalul a atins apogeul. Peste 4000 de vasluieni si oameni din afara judetului s-au reunit în poligon pentru a-i auzi live pe artistii de la Flashbacks, Rehab Nation si Vama. Printre tinerii nonconformisti, au putut fi zãriti si cei de vârsta a doua, însotiti de copii, care au crescut cu melodiile bãietilor de la Vama. Acestia au fredonat alãturi de artisti versurile melodiilor „Pe de rost”, „Memories”, „Perfect fãrã tine” sau „Epilog”. Dupã ce au iesit de pe scenã, artistii au fãcut poze cu spectatorii si chiar au gustat din mâncarea gãtitã de vasluieni la ceaun. „Nu a fost o strategie, nu ne-am gândit sã aducem o trupã precum Vama, ca sã crestem numãrul de spectatori. Fiind a zecea editie, ne trebuia o trupã mare, care sã se plieze pe specificul festivalului, adicã sã promoveze prin muzicã spiritul liber si nonconformist. Ne-am gândit la Vama si uite cã a fost cea mai bunã optiune si nu mã refer doar la faptul cã a atras un public mare, ci si la faptul cã am colaborat usor cu ei. Dar, într-adevãr, ca numãr de spectatori, în cea de-a doua searã a festivalului cred cã a fost apogeul”, a precizat Ciprian Hordilã, coordonatorul echipei organizatoare a festivalului.

Actiune de prevenire a consumului de droguri, în cadrul festivalului

Prezenti la festival au fost si câtiva reprezentanti ai Centrului de Prevenire, Evalure si Consiliere Antidrog (CEPCA) Vaslui, alãturi de politisti si jandarmi, care i-au informat pe tinerii prezenti la eveniment cu privire la consecintele consumului de droguri si importanta reducerii riscurilor asociate consumului de droguri si delicventa juvenilã. „A fost un bun prilej de a transmite un mesaj de preventie, prin discutii interactive cu tinerii, prin intermediul unor spoturi care au rulat pe ecran în intervalul dintre momentele artistice si prin oferirea de pliante, baloane si brosuri celor interesati. Multumim organizatorilor acestui eveniment care ne-au sprijinit prin amenajarea unui cort, ca punct de informare preventivã si care au fãcut posibilã prezenta noastrã în mijlocul evenimentului”, au precizat reprezentantii CEPCA Vaslui.