|

OPEN CAMP – un festival de 10 (ani)

INVITATI… VAMA, TAXI, dar si o trupã din Serbia ( S.A.R.S) sunt numele mari care vor urca anul acesta pe scena Festivalului Open Camp Vaslui. Cea de-a zecea editie a evenimentului, devenit deja principalul reper cultural al Vasluiului, va avea loc în perioada 16-22 Iulie. Organizatorii promit cã pe lângã concerte, orasul va fi cuprins de o serie de activitãti menite sã îi facã pe vasluieni sã vibreze.

Festivalul Open Camp împlineste anul acesta 10 ani, iar organizatorii fac eforturi ca editia din luna iulie sã fie una cu totul si cu totul specialã. Pe scenã vor urca peste 20 de trupe si artisti din România, Moldova si Serbia, capurile de afis fiind fãrã îndoialã VAMA, cu Tudor Chirilã în prima linie, TAXI si S.A.R.S (Serbia). Distributia este completatã de Alexandru Andries&Berti Barbera, Via Dacã (Republica Moldova), Bucovina, Macanache si multi altii.

Asa cum ne-am obisnuit, pe lângã concerte, în cadrul festivalului vor fi si alte proiecte ce au ca scop colorarea si readucerea la viatã a orasului. Vom avea parte de un eveniment de graffiti, expozitii, competitii sportive, ateliere, proiectii de film, precum si o impresionantã demonstratie de video mapping. Toate aceste proiecte vor fi coordonate cu ajutorul unei echipe de 50 de voluntari, majoritatea dintre ei fiind elevi de liceu.

Apel cãtre vasluieni: „dacã ai o idee bunã, un proiect pentru comunitate, nu te sfii sã ne scrii”

„Ceea ce în 2010 era „visul unei nopti de varã” pe bãncile unui parc numit Secu, o idee colectivã a unor oameni ce gândeau si care simteau nevoia sã fie altfel într-un oras monoton, a ajuns acum la cea de-a zecea editie consecutivã. Credem cã prin Open Camp am multiplicat si transmis trãirile de atunci si am creat un loc deschis, unde fiecare sã se poatã exprima liber si nestânjenit. Nu ne-am propus niciodatã sã facem un festival mare, dar ne-a plãcut când lumea ne spunea cã suntem un fel de Vama Veche de trei zile, un loc colorat, o miscare care readuce orasul la viatã prin muzicã, film, artã de stradã, expozitii si altele. Pe lângã faptul cã suntem o alternativã la rutina de peste an, ne dorim si editia aceasta sã fim o platformã de exprimare pentru oricine este interesat. Asa cã, dacã ai o idee bunã, un proiect pentru comunitate, nu te sfii sã ne scrii”, a declarat Ciprian Hordilã, organizator al Festivalului Open Camp Vaslui.