|

Paște cu bucluc: un hoț a bătut un polițist local din Bârlad!

Un  politist  local  bârlădean s-a ales cu capul spart, dupa ce a prins un hot in flagrant care l-a lovit cu o bila de rulment.

INCREDIBIL Un polițist local din Bârlad, Viorel I.,  s-a ales cu capul spart și a fost lovit cu picioarele, în timp ce a oprit un hoț surprins în flagrant! Deși sângera masiv, polițistul a avut tăria să anunțe evenimentul la 112 dar si la dispeceratul politiei locale. In cele din urma hotul a fost prins,  aflandu-se astfel ca acesta este un recidivist.

În noaptea  de 29/30 aprilie, în jurul orei 02. 00, un polițist  local, de 43 de ani,  din cadrul  Poliției Locale Bârlad, aflat în timpul liber, a auzit zgomot de sticlă spartă.  A ieșit pentru a verifica ce se întâmplă  și a constat că doi indivizi  necunoscuți încearcă  să pătrundă  prin efracție în magazinul   amplasat  în curtea unui cetățean din Cartierul Deal, vecin  cu polițistul. Unul dintre suspecți sărise în curtea  imobilului  și îndepărta  sticla de la geamul spart, posibil, cu scopul  de a pătrunde  în interiorul magazinului.  Al doilea  individ  asigura paza, din stradă. Polițistul local a intervenit, situație în care individul care asigura paza a fugit, al doilea continuând să îndepărteze sticla de la geamul spart. Agentul  de poliție locală  a transmis  prin stație evenimentul operatorului de la 112  și dispeceratului Poliției Locale Bârlad, continuând  să  supravegheze  suspectul.
„În cele din urmă, acesta a fugit în curtea unei școli, fiind urmărit de polițistul local, care l-a somat să se oprească. Pentru  a – și  asigura scăparea, individul în cauză a folosit o praștie cu care a proiectat corpuri dure către polițist. Unul dintre proiectile l-a nimerit pe agentul de poliție locală, fiindu-i produsă o leziune în zona capului (a fost lovit cu o bilă de rulment  în  frunte-n.r.) . Profitând de acest moment, suspectul a aplicat o lovitură cu piciorul polițistului, care sângera abundent. Cu toate acestea polițistul local a încercat să imobilizeze agresorul, care a fugit când a observat echipajul de intervenție al Poliției Locale Bârlad. A fost prins în scurt timp și predat organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor.”, a  precizat col.(r) Vasile Chelaru, directorul Poliției Locale Bârlad.
La fața locului  a ajuns un  echipaj medical ce a  acordat primele îngrijiri și a transportat  polițistul local la spital pentru investigații suplimentare. Polițistul  atacat, Viorel I., de 43 de ani, a fost lovit cu o bilă de rulment în frunte, de către atacator. Acesta este stabilizat și beneficiază de tratament  medical, având  nevoie de mai multe zile de îngrijire medicală. Individul de 33 de ani,  Scarlet Lucian Raul,  care l-a lovit,  a fost dus la sediul Poliției  Bârlad, fiind  cercetat  pentru comiterea infracțiunii de lovire și alte violențe. Acesta este recidivist și cel mai probabil astăzi va fi prezentat  la Parchetul  de pe lângă Judecătoria  Bârlad cu propunerea de luare a măsurilor  legale  ce se impun.