|

Pacient cu arsuri grave la picioare, infirmierele scuipã seminte lângã el! (video)

LA SPITAL, CA PE MAIDAN!

NEPUTINTÃ….Oricât s-ar strãdui managerul spitalului ca totul sã fie impecabil la unitatea sanitarã pe care o conduce, totul pare a fi zadarnic cu unii angajati care fie le vorbesc urât pacientilor, fie asteaptã spagã si mai nou, scuipã seminte !

TIMPUL TRECE, LEAFA MERGE… Un nou caz, cu angajati ai Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui care nu-si fac treaba, ne-a fost semnalat ieri, de cititorii ziarului nostru. Acestia ne-au trimis un filmulet în care douã infirmiere sunt surprinse spargând seminte, în timp ce un tânãr cu arsuri grave la picioare se roagã de ele sã fie dus în salon. “N-am pãtit asa ceva de când sunt eu”, le-a spus pacientul celor douã femei. Impasibile, angajatele SJU Vaslui îsi vãd în continuare de grãmãjoara de seminte. Asta în conditiile în care, în ultimii ani, salariile angajatilor spitalului s-au dublat, o infirmierã ajungând sã câstige chiar si la 3000 de lei lunar.

Marcel a vrut sã-si facã baie, miercuri seara. Si-a pus apa la încãlzit, iar dupã ce a dat clocot a turnat-o în balie, asezatã pe un scaun. Din neatentie a dat peste balie, iar toatã apa fierbinte i-a curs pe picioare. A ajuns de urgentã la Spitalul Judetean, unde cadrele medicale de la Compartimentul UPU-SMURD i-au acordat toate îngrijirile necesare. Pentru cã starea de sãnãtate a pacientului era gravã, medicii au decis sã-l interneze, pentru câteva zile, pe sectie Chirurgie. Mutat la Prelucrãri Sanitare, pentru a se schimba de haine, Marcel a dat peste nepãsarea a douã infirmiere, care se întreceau în spartul semintelor. Rudele bãrbatului spun cã au fost nevoite sã astepte câteva zeci de minute pânã acesta a fost dus în salon. “Am asteptat vreo 15-20 de minute pânã i-au adus pijamalele. S-a schimbat, iar dupã aia infirmierele si-au reluat activitatea de a mânca seminte. Pe cât de profesionist s-au purtat medicii si asistentele de la Urgente, pe atât de urât s-au purtat cele douã infirmiere”, ne-au declarat rudele pacientului.

Infirmierele SJU Vaslui, salarii între 1500 si 3000 lei

Pe site-ul Spitalului Judetean de Urgentã, pentru a asigura transparentã totalã, sunt afisate veniturile nete ale tuturor angajatilor din unitatea medicalã, cele mai recente fiind pe luna decembrie. Din datele prezentate rezultã cã o infirmierã poate câstiga mai bine chiar si decât un medic specialist. Cel mai mare salariu pe care o infirmierã l-a ridicat luna trecutã a fost de 2928 lei, în timp ce nu mai putin de 11 medici specialisti au câstigat sub 2000 lei fiecare. Poate n-ar fi rãu ca si acestia sã se apuce de spart seminte, pentru cã în România aceastã ocupatie pare a fi foarte apreciatã.