|

Pacient mort după o transfuzie greșită de sânge făcută la Spitalul Pantelimon din București

Pacient mort după o transfuzie greșită făcută la Spitalul Pantelimon din București: Un bărbat în vârstă de 66 de ani după ce a primit o altă grupă de sânge, transmite Digi 24.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 66 de ani, venea de mai mult timp la Spitalul Pantelimon din București. Acesta suferea de mai multe afecțiuni, printre care și ciroză. Din primele informații, asistenta nu a verificat grupa de sânge a pacientului și i-a făcut o transfuzie greșită.

Vineri seară, pacientului i s-a făcut rău și a fost transferal la Spitalul Floreasca, unde a murit.

În urma acestui incident, Ministerul Sănătății trimis Corpul de Control la Spitalul Pantelimon din București și va întocmi un raport. În paralel, conducerea spitalului a demarat o anchetă internă. Dacă va fi găsită vinovată, asistenta care a făcut transfuzia riscă să fie sancționată cu desfacerea contractului de muncă.

Anul trecut, în iunie, o femeie de în vârstă de 68 de ani a murit la Spitalul de Chirurgie Plastică, la o săptămână după ce i-a fost făcută o transfuzie greșită de sânge cu grupa de sânge B, deşi aceasta avea grupa A. Medicul și asistenta medicală care i-au făcut transfuzia au fost puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă.

sursa: https://www.realitatea.net/pacient-mort-dupa-o-transfuzie-gre-ita-facuta-la-spitalul-pantelimon-din-bucure-ti_2055156.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb