|

Pandemie agravată de inconştienţi

În lupta cu coronavirusul cel mai mare inamic al nostru suntem chiar noi. Cadrele medicale luptă cu lipsa de sinceritate a pacienţilor, cu tupeul şi nesimţirea acestora, dar mai ales cu inconştienţa. O astfel de situaţie deosebit de gravă a avut loc ieri dimineaţă, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” unde sunt internaţi pacienţii cu suspiciune de Covid-19, scenele reflectând exact inconştienţa unor pacienţi. Un bărbat de 46 de ani, din municipiul Botoşani, venit de patru zile de peste hotare, care este suspect de îmbolnăvire cu coronavirus, a încercat să fugă din spital. Botoşăneanul a început să facă scandal, a ameninţat cadrele medicale, după care a vrut să părăsească unitatea medicală, pe motiv că refuză să primească tratament. Mai mult, acesta le cerea cadrelor medicale o cafea şi o ţigară, ameninţând că le scuipă, astfel existând riscul de a le infecta şi pe ele, în caz că era pozitiv la noul coronavirus.

Depăşite de situaţie şi temându-se din cauza ameninţărilor primite, cadrele medicale au cerut sprijinul autorităţilor, iar la faţa locului au ajuns atât echipaje de jandarmi, cât şi de poliţie, având loc o adevărată degringoladă. Nemaiştiind ce să facă în legătură cu pacientul s-a pus în discuţie şi transferul la Psihiatrie, însă cum acolo nu este asigurată o zonă specială pentru astfel de cazuri, astfel că medicii psihiatri au decis sedarea lui la faţa locului, la Secţia de Infecţioase.

Bebeluş suspect supă ce a fost pupat de mama întoarsă din Italia

Medici infecţionişti au în această perioadă sub observaţie un copil de doar un an și șapte luni, internat cu suspiciune de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Micuţul a ajuns la spital împreună cu tatăl lui, aduşi de o ambulanţă, după ce bărbatul a cerut ajutorul cadrelor medicale din cauza simptomelor pe care le avea copilul. Acesta a declarat că micuţul a intrat în contact cu mama, venită în urmă cu câteva zile din Italia, care se află în proces de divorţ cu bărbatul, iar aceasta a venit şi a sărutat şi îmbrăţişat copilul, după care a plecat într-o altă comună.

Micuţul a fost internat cu simptome specifice coronavirusului la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean. „Urmează să se facă o anchetă, coordonată de cei de la DSP, să vedem care este situaţia mamei. Copilul, prezentând simptome respiratorii, trebuie să fim foarte atenţi şi să confirmăm sau infirmăm posibilitatea de a fi contactat virusul. În prezent este doar o suspiciune”, a spus medicul primar infecţionist Valentina Morcov…..https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2020/03/19/pandemie-agravata-de-inconstienti-video/