|

Papp la nationala mare

Fundasul a fãcut pasul cãtre prima reprezentativã

VALOROS… Fundasul Vasluiului, Paul Papp, va fi convocat de selectionerul Rãzvan Lucescu la echipa nationalã, pentru turneul de pregãtire din Cipru, ce se va desfãsura în perioada 3 – 10 februarie. Apãrãtorul “galben-verde” spune cã este pregãtit sã facã pasul spre nationala mare si cã viseazã la aceastã convocare încã de când s-a apucat de fotbal. Aceastã selectie vine ca o rãsplatã a evolutiilor foarte bune pe care Papp le-a avut în ultimul an, atât la echipa de club, cât si la nationala U21.

La începutul lunii viitoare nationala de fotbal a României va participa la cea de-a 13-a editie a “Cyprus Cup”, turneu la care vor mai lua parte si reprezentativele statelor Ucraina, Cipru si Suedia. Selectionerul Rãzvan Lucescu l-a convocat pentru aceastã actiune si pe Paul Papp, fundasul fiind la prima selectie la nationala mare. Papp a intrat în vizorului lui Rãzvan Lucescu prin evolutiile foarte bune din ultimul an de la echipa de club si de la selectionata de tineret a României. Fundasul spune este pregãtit sã facã pasul spre prima reprezentativã, si cã, chiar dacã nu spera sã fie convocat asa de repede, viseazã sã îmbrace tricoul nationalei încã de când s-a apucat de fotbal. “Nu pot spune cã mã asteptam la aceastã convocare, dar faptul cã m-am pregãtit foarte bine la Vaslui cred cã a fãcut sã intru în vizorului selectionerului. Sunt pregãtit sã fac pasul cãtre nationala mare, de asta m-am apucat de fotbal, sperând ca într-o zi sã îmbrac tricoul primei reprezentative. Dacã domnul Rãzvan Lucescu a decis sã mã convoace înseamnã sã merit sã fiu acolo.” a spus Paul Papp.

Încrezãtor în sansele nationalei

Chiar dacã România pãstrezã momentan doar sanse matematice de calificare la turneul final al Campionatului European din 2012, fundasul Vasluiului are încredere în selectionerul Rãzvan Lucescu, si sperã ca acesta sã redreseze echipa. De asemenea Papp spune cã va da totul pentru a demonstra cã meritã sã fie în anturajul echipei nationale si de pe viitor. “Atâta vreme cât sunt sanse este normal sã sperãm la o calificare. Eu am încredere cã domnul Rãzvan Lucescu poate redresa situatia si cã ne vom putea califica, în ciuda faptului cã în momentul de fatã nu stãm prea bine în grupã. Eu sper sã dau randament în acest cantonament, din Cipru, sã confirm, si sper sã fiu convocat si pe viitor.” a mai adãugat fundasul.

Va lipsi din Antalya

Delegatia României va pleca în Cipru pe 3 februarie si va rãmâne acolo pânã pe data de 10 februarie. Acest turneu coincide cu stagiul de pregãtire al Vasluiului din Antalya(2-16 februarie),Viorel Hizo neputându-se baza timp de o sãptãmânã pe serviciile fundasului Paul Papp. “Chiar dacã voi lipsi o sãptãmânã din planurile echipei de club, cred cã experienta din acest turneu o sã îmi prindã foarte bine.” a încheiat tânãrul apãrãtor.

Programul echipei nationale :

România va participa la turneul din Cipru în perioada 3-9 februarie.

8 februarie: România- Ucraina

8 februarie: Cipru – Suedia

9 februarie: cîstigãtoarele, respectiv învinsele, vor juca între ele.

Lista jucãtorilor convocati pentru turneul din Cipru:

Stranieri: Sãpunaru (FC Porto), Tamas (West Bromwich Albion), Chivu (Inter Milano), Rat (Sahtior Donetk), Stefan Radu (Lazio), Ropotan (Dinamo Moscova), Deac (Schalke), George Florescu (Alania Vladikavkaz), Marica (VfB Stuttgart), D. Niculae (AS Monaco), Gigel Bucur (Kuban Krasnodar), Bogdan Stancu (Galatasaray).

Din Liga I: Pantilimon (Poli Timisoara), Tãtãrusanu (Steaua) – Maftei , Muresan (ambii de la CFR Cluj), Papp (FC Vaslui), Torje, Liviu Ganea (ambii de la Dinamo), Râpã, Silviu Ilie, Antal (toti de la Otelul Galati), Cristi Tãnase, Gardos (ambii de la Steaua), Alexa, Zicu, Sepsi (toti de la la Poli Timisoara).

Lotul va fi definitivat si anuntat la începutul sãptãmânii viitoare.