|

Parlamentarii vasluieni, la un pas sã rãmânã fãrã pensii speciale

LOVITURÃ… Fostii si actualii parlamentari ar putea rãmâne fãrã pensii speciale. Propunerea a fost fãcutã de presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a declarat despre aceste indemnizatii cã reprezintã “o problemã sensibilã, care trebuie abordatã cu curaj si frontal”.

Anul trecut, nu mai putin de 506 fosti deputati si 221 de fosti senatori primeau pensii speciale, potrivit datelor furnizate de Parlamentul României. În cazul a 80 de senatori, pensia specialã depãsea 5000 de lei pe lunã. Recordul, de 13.544 de lei, era detinut de doi fosti senatori. Alti 21 de fosti senatori aveau o pensie specialã de peste 10.000 lei pe lunã. În cazul fostilor deputati, cea mai mare pensie specialã era de 9.367 lei, fiind încasatã lunar de 24 de fosti membri ai Camerei. Alti 22 de fosti deputati aveau o pensie de 9.302 lei. Anual, pentru plata acestor pensii speciale statul scoate din buget peste 38 de milioane de lei, bani cu care s-ar putea construi în jur de 100 de grãdinite.

“O problemã sensibilã”

Liderul Partidului Social Democrat a declarat cã aceste pensii speciale reprezintã o problemã sensibilã si niciunul dintre parlamentari nu a pus conditia, înainte de a se afla pe liste, cã vrea o astfel de indemnizatie. “Stiu cã nu o sã le convinã colegilor mei parlamentari, dar eu le spun cã nu se moare din asta. Sunt acele indemnizatii speciale pentru parlamentari, eu am renuntat la ea, mi-am dat demisia cu o zi înainte de a mi se încheia mandatul ca sã nu pot sã beneficiez. Am mãrit pensiile, se vor mãri în continuare, dar aceastã problemã a indemnizatiilor speciale pentru pensionarii din Parlament rãmâne o problemã sensibilã si eu cred cã trebuie sã o abordãm cu curaj si frontal, cred cã aceastã indemnizatie specialã pentru parlamentari nu trebuie sã mai existe. Niciunul dintre cei care sunt parlamentari acum nu au pus conditia, înainte de a fi pusi pe listã, cã vor acea indemnizatie specialã. Eu cred cã trebuie sã o eliminãm si putem sã o eliminãm”, a afirmat Liviu Dragnea.