|

Partenerii proiectului “The Amazying Game of Ancient European Trails”, oaspetii Primãriei (foto)

Primãria Vaslui a fost gazdã, ieri, pentru oaspetii Scolii Gimnaziale “Stefan cel Mare” din Vaslui, profesori si elevi implicati în proiectul “The Amazying Game of Ancient European Trails”, reprezentanti pentru scolilor partenere din Spania, Italia, Anglia, Turcia, Polonia si Grecia. Acestia au fost întâmpinati de viceprimarul Sorin Radu.

Includerea Scolii “Stefan cel Mare” în acest proiect s-a fãcut dupã ce institutia a câstigat locul I, din peste o sutã de scoli participante, la un concurs de proiecte europene derulat pe plan national.

Echipa vasluianã implicatã în proiect include 12 membri, cadre didactice, alãturi de 10 elevi ai Scolii “Stefan cel Mare”, condusi de prof. Mihaela Lefter, coordonatoarea de proiect din partea României. “Luni a avut loc deschiderea oficialã la scoalã cu primirea traditionalã cu pâine si sare, o primã sedintã de primire în cadrul proiectului, dupã care am vizitat scoala cu toatã echipa de proiect din cele sapte tãri participante. La ora patru dupã-amiaza a avut loc prima întâlnire importantã de prezentare a echipelor, de prezentare a tãrii, prezentarea zonei, prezentarea scolii, prezentarea orasului si a sistemului de învãtãmânt din tara respectivã, urmate de un scurt program artistic pe care l-am oferit oaspetilor nostri. Astãzi am fost oaspetii oficialitãtilor, ne-a primit domnul viceprimar Radu Sorin. În continuare vom merge la Muzeul Judetean <<Stefan cel Mare>>, la biblioteca judeteanã, vom vizita Podul Înalt, emblema locurilor noastre, si vom ajunge si la Mãnãstirea Moreni. Oaspetii vor sta timp de o sãptãmânã, vineri seara va avea loc o petrecere de bun rãmas. Echipa oaspetilor numãrã 17 profesori, din pãcate doi dintre ei lipesec, cei din Belgia nu au putut ajunge din motive administrative, deci sunt 15 profesori si patru elevi. Mâine si poimâine vom pleca în excursii, mâine la Târgu Neamt sã vedem Cetatea Neamtului, pentru cã este legat de tema noastrã, mergem pe un drum al lui Stefan cel Mare, si tot în aceastã idee vom merge si la Iasi”, a declarat Sorin Popoiu, director al Scolii Gimnaziale “Stefan cel Mare” din Vaslui.