|

Patron din Bârlad, arestat la Brasov pentru santaj!

sursa foto: facebook

SOCANT Veste trãznet venitã pe ruta IPJ Brasov! Un patron din Bârlad, Laurentiu Radu, care detine o pensiune frumoasã la iesirea din municipiul Bârlad, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la Brasov, pe 16 mai. Infractiunea de care este acuzat – santajul. Conform unei informatii primite pe surse de la IPJ Brasov, Laurentiu Radu, domiciliat în municipiul Bârlad, judetul Vaslui, ar fi fost retinut de politistii brasoveni dupã ce membrii unei familii din Brasov au sesizat Politia cã un grup de bãrbati, printre care se afla si Laurentiu Radu, i-ar fi santajat, cerându-le suma de 5000 de euro.

Incredibila veste a lãsat cu gura cãscatã multi oameni din Bârlad, care îl cunosteau pe Laurentiu Radu, tânãrul patron bârlãdean, ca fiind muncitor si corect în afaceri. Vestea cã a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pãrea incredibilã. Dar ea ne-a fost confirmatã de la IPJ Brasov. În urma solicitãrii fãcute de noi la IPJ Brasov, am aflat doar cã acesta a fost retinut si apoi dus în fata judecãtorilor brasoveni, la Judecãtoria din Brasov, pentru a primi mandat de arestare preventivã. Mai multe nu ne-au pus la dispozitie, noi neavând acreditare pentru a obtine informatii din Brasov. Pe site-ul Judecãtorie Brasov am gãsit Dosarul 11181/197/2017, unde pe data de 16 mai Laurentiu Radu si un complice de-al sãu, Daniel Tudorie, au primit mandate de arestare preventivã, pentru 30 de zile, Laurentiu – pentru santaj, iar Danile Tudorie – pentru complicitate la infractiunea de santaj. „Admite propunerea de arestare preventivã formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Brasov si, în consecintã, dispune arestarea preventivã a inculpatului RADU LAURENTIU, a cãrui retinere a expirat la ora 16.40, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de santaj, pentru o duratã de 30 zile începând cu data de 16.05.2017 pânã la data de 14.06.2017, inclusiv. Dispune arestarea preventiva a inculpatului TUDORIE DANIEL cercetat în stare de retinere sub aspectul sãvârsirii infractiunii de complicitate la santaj, pentru o duratã de 30 zile, începând cu data de 16.05.2017 pânã la data de 14.06.2017, inclusiv.”, este sentinta primitã de cei doi de la judecãtorii brasoveni.

Surse jurnalistice din Brasov ne-au precizat cã bârlãdeanul Laurentiu Radu si Daniel Tudorie, din Brasov, au încercat sã santajeze o familie din municipiul Brasov, cãreia i-ar fi cerut 5000 de euro, dar nu am putut afla pentru ce au fãcut acest lucru, fiind pãstratã o tãcere suspectã în acest caz. Familia respectivã a anuntat Politia Brasov, iar pe 15 mai cei doi au fost retinuti, iar pe 16 mai prezentati la instanta de la Judecãtoria Brasov.