|

Patronul unuia dintre cele mai cunoscute magazine de bijuterii din Iași a fost ridicat de mascați! Sute de verighete de tinichea au fost vândute ca fiind din aur!

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a propus arestarea celor patru suspecţi. Cei vizați de propunere sunt:  Vijai și Florin Neagu, un cetățean turc, Yalcin Mizgin și Daniel Stănescu.

Dimineață de foc la Iași. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) cu sprijinul lupătătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) și jandarmilor au descins în mai multe locații. Vizați au fost mai mulți indivizi care ar fi constituit un grup infracțional organizat care s-ar fi ocupat cu plasarea pe piață a unor bijuterii contrafăcute. Ieri, la Iași, polițiștii au reușit din nou să pună la zid o grupare care a obținut sume uriașe din vânzarea bijuteriilor. La ora 6:00, oamenii legii au descins în șase locații, pe raza municipiului Iași în comuna Grajduri. Descinderile i-au vizat pe mai mulți indivizi ce cochetează cu lumea interlopă, numele lor fiind legatE de clanul Tănase. Imaginile și informațiile au fost prezentate în exclusivitate de BZI.

Turcul care a pus la cale totul

Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că rețeta de a face bani era una destul de simplă. Un cetățean turc, care deține un magazin de bijuterii în zona centrală, a reușit să introducă în țară bijuterii de tinichea cu ștanță de aur. Mizgin Yalcin este turcul care a fost cheia acestor afaceri necurate. Bărbatul se pare că deține în Turcia un atelier în care confecționează bijuterii. Astfel de ateliere sunt extrem de des întâlnite la turci, iar multe dintre bijuteriile create acolo ajung mai devreme sau mai târziu în țara noastră. Turcii fac bani frumoși din comerțul cu aur. La fel a făcut se pare și Yalcin. Nu s-a mulțumit însă cu banii făcuți prin muncă cinstită și a găsit o metodă de a câștiga mult mai mult. …https://www.bzi.ro/patronul-unuia-dintre-cele-mai-cunoscute-magazine-de-bijuterii-din-iasi-a-fost-ridicat-de-mascati-sute-de-verighete-de-tinichea-au-fost-vandute-ca-fiind-din-aur-3824819