|

Patru cazuri de coronavirus confirmate în județul Suceava. Bazarul Sucevei se va închide de mâine

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în județul Suceava a ajuns la patru. Luni au fost confirmate 3 cazuri noi. Pe lângă bărbatul din Cajvana, ar fi vorba de încă doi oameni. Este vorba de o persoană tot din Cajvana, care a intrat în contact cu primul bolnav care venise în țară din Italia și a stat autoizolat la domiciliu.

Celălalt caz confirmat ieri este o persoană din Bosanci, care s-a întors de la Bruxelles. Cele trei persoane confirmate recent au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase de la Iași. Alte 6 persoane internate în spitalul din Suceava așteaptă rezultatele testelor pentru a afla dacă sunt sau nu infectate cu COVID-19.

În total, în România sunt confirmate 184 de cazuri de coronavirus, dintre care 16 au fost declarate vindecate și externate.

La nivelul județului Suceava, conform informării trimise marți dimineață de DSP,  avem următoarea situație:

- 331 de persoane care au călătorit în zonele de risc;
-  275 membri de familie (aparținători);
- Total 606 de persoane care sunt monitorizate la domiciliu fără simptomatologie specifică;
- 31 de persoane ieșite din auto izolare (total persoane ieșite din autoizolare 538)
- 132 persoane aflate în carantină în spațiile special amenajate;
- 4 cazuri confirmate cu coronavirus;
- 7 persoane internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava
- 5 persoane sanctionate contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 de lei care nu au respectat autoizolarea (total 50.000 lei). Persoanele sunt din Coșna, Moldovița, Câmpulung Moldovenesc și 2 din Fălticeni.

Ca măsură de protecție a populației și a comercianților împotriva răspândirii coronavirusului, cel mai mare centru comercial din Suceava, Bazarul, se închide de miercuri, 18 martie.

Măsura va fi adoptată astăzi, în cadrul Comitetului local pentru situații de urgenţă al Municipiului Suceava.

”Am avut discuții cu comercianții din Bazar am hotărât închiderea Bazarului în perioada 18.03-31.03.2020. Va fi subiectul pe ordinea de zi a Comitetului Local pentru Situații de Urgență”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

În Bazarul Sucevei sunt peste 1.200 de spații comerciale care funcționează șase zile pe săptămână (marți-duminică)….https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-03-17/Patru-cazuri-de-coronavirus-confirmate-in-judetul-Suceava-Bazarul-Sucevei-se-va-inchide-de-maine