|

UPDATE: Victimele tragediei de la bariera mortii sunt din Sulina (foto)

MERGEAU LA RUDE …. Cei care si-au pierdut viata în accidentul de asearã sunt din Sulina. Este vorba de familia Tãnase, proprietarii unei micute pensiuni din Delta Dunãrii. La volan era Ilie Tãnase, care era însotit de sotia Sânziana si fata acestora, Dana. A patra persoanã, care s-a aflat în masina fãrâmatã de tren, Vasile Bostan, era fratele Sânzienei Tãnase si era din Galati. Masina era înmatriculatã tot în Galati si apartinea fratelui conducãtorului auto. Acesta nu se afla în masinã în momentul accidentului. Familia Tãnase mergea în vizitã la niste rude din satul Racova, comuna Gârceni. Sânziana Tãnase si Vasile Bostan au copilãrit în comuna vecinã la Bãcesti. Pe contul de facebook al pensiunii Casa Tãnase Sulina sunt postate mai multe imagini. Printre ele este si o fotografie cu familia care si-a gãsit sfârsitul la bariera mortii din Vaslui.

————————————————————————————————————————————————

Accident cu patru victime la Vaslui

TRAGEDIE Patru oameni au murit, asearã, într-un teribil accident feroviar, petrecut la iesirea din Vaslui, într-o zonã cunoscutã de localnici drept una a mortii. Soferul (54 ani), sotia (49 ani), fiica (25 ani) si un alt bãrbat în vârstã de 45 de ani, cu totii din Tulcea, nu au avut nicio sansã. Autoturismul a fost lovit de trenul accelerat Iasi-Bucuresti, Logan-ul fiind târât pe o distantã de aproximativ 300 de metri. Martorii spun cã toate aceste nenorociri ar fi evitate dacã în zonã ar fi montate bariere.

Scene înfiorãtoare, asearã, la iesirea din Vaslui. O masinã a fost surprinsã de acceleratul care se îndrepta spre statia CFR Vaslui. Impactul a fost atât de violent, încât soferul, sotia, fiica si o rudã a acestora, au murit pe loc. Masina lor a fost târâtã aproximativ 300 de metri, pânã când mecanicul a reusit sã opreascã la câteva sute de metri distantã de trecerea de cale feratã din zona Dixman. La fata locului au ajuns mai multe echipaje de la Ambulantã, SMURD, pompieri si politisti. « La locul solicitãrii, am gãsit patru victime din accidentul feroviar. E vorba de douã femei si doi bãrbati, care prezentau leziuni incompatibile cu viata. Din pãcate, nu am putut decât sã constatãm decesul », a declarat dr. Alina Ferariu, din cadrul SAJ Vaslui. Una dintre victime a fost proiectatã în apropierea sinelor de cale feratã, iar celelalte au rãmas încarcerate între fiarele masinii. Oamenii care locuiesc în apropiere sau trec frecvent pe aici sunt de pãrere cã ar trebui luate mãsuri serioase si cã ar fi necesare niste bariere. Cei care au asistat, efectiv, la toatã întâmplarea, erau încã în stare de soc. « Eram opriti la trecere, dinspre Rediu spre Vaslui. Din fatã, am vãzut cã vine masina asta, nu a oprit, chiari-am spus sotiei cã se întâmplã ceva. Trenul a prins botul masinii si a târât-o câteva sute de metri, pânã a putut opri. Nu a fost atent, nu e de la noi din zonã masina. Are numere de Galati. Ne-am speriat îngrozitor ! Nu aveau cum sã scape ! Imaginea asta mã va urmãri toatã viata ! Dacã aici s-ar monta niste bariere, nu s-ar mai întâmpla atâtea nenorociri ! Ce e asa de greu ?! Viata oamenilor nu e importantã ?! faceti ceva si interveniti la autoritãti sã punã niste nenorocite de bariere ! dacã e nevoie, strângem banii din Vaslui. Punem fiecare câte 5 lei dacã trebuie si cumpãrãm bariere în câteva sãptãmâni ! Nu se poate asa ceva ! A zburat, efectiv, masina asta pe calea feratã ! Soferul a fost neatent, a gresit, dar dacã aici erau bariere, nu se ajungea la asa o tragedie ! », a declarat un martor. Locomotiva trenului, în care se aflau aproximativ 60 de cãlãtori, a suferit avarii, motiv pentru care a fost adusã o nouã locomotivã. În ultimii ani, în aceastã zonã si-au pierdut viata foarte multi oameni. De fiecare datã când s-a produs un accident cu victime, s-a reluat problema montãrii unor bariere, însã autoritãtile uitã repede.