|

PDL Bârlad a rãmas fãrã niciun consilier local în CLM si fãrã sediu!

TRÃDÃRI PE BANDÃ RULANTÃ Andrei Huiban, consilier local al PDL în cadrul CLM Bârlad, a ales sã treacã în barca PSD, depunând adeziunea la acest partid la organizatia bârlãdeanã. Ieri a fost depusã si înstiintarea cãtre CLM Bârlad, la secretarul primãriei, Cãtãlin Haret. Prin trecerea lui Huiban la PSD, organizatia PDL Bârlad rãmâne fãrã niciun consilier local, desi dupã alegeri câstigaserã douã locuri de consilier. Lucrul acesta s-a întâmplat pentru cã acum câteva zile Daniel Buzamãt, fost presedinte al PDL Bârlad, a plecat si el la PMP, lãsând cu ochii în soare PDL, care acum este doar o umbrã palidã a organizatiei care a fost pânã în 2012. “I-am exclus din partid, pentru cã ambii nu si-au depus la noi nicio demisie. Asteptãm 45 de zile si dupã aceea vom actiona în instantã pentru a solicita posturile de consilier câstigate de partidul nostru”, a spus Cornel Plesu, presedintele interimar al PDL Bârlad. Aceastã organizatie nu are numai problema cã a rãmas pe dinafara CLM Bârlad ci si faptul cã, din cauza neplãtii chiriei pentru sediu, proprietarul i-a somat sã pãrãseascã sediul, acesta urmând a fi ocupat de … PMP Bârlad, condusã acum de Daniel Buzamãt!

PDL Bârlad trece prin clipe grele. Dupã lovitura primitã prin pierderea unui post de consilier local din cele douã câstigate în alegerile din 2012, prin plecarea lui Daniel Buzamãt la PMP, si cel de al doilea consilier local, Andrei Huiban, a plecat de sâmbãtã, 6 septembrie, la PSD. Astfel cã PDL a rãmas fãrã niciun consilier local în CLM Bârlad, ACL Bârlad primind o mare loviturã: are acum în consiliul bârlãdean doar … trei membri. Andrei Huiban, profesor si membru vechi al PDL, a plecat fãrã sã clipeascã din ochi, fãrã a avea nicio urmã de regret din “marea” organizatie a democrat-liberalilor condusã la Vaslui de “tânãrul” politician Dan Marian. “Am aderat la Organizatia PSD Bârlad pentru cã vreau sã îi dau tot sprijinul meu domnului deputat Adrian Solomon”, a spus ieri Andrei Huiban, când si-a depus la secretariatul CLM Bârlad solicitarea de a fi trecut în rândul consilierilor PSD. Trecerea profesorului Huiban la PSD s-a fãcut în cadrul unei sedinte la sediul PSD din Bârlad, el primind “botezul” si votul tuturor celor prezenti.

Au înghitit cu greu lovitura datã de consilierii locali!

Cornel Plesu, presedintele interimar al PDL Bârlad, este bulversat de loviturile primite una dupã alta de la cei în care organizatia îsi pusese toatã încrederea, dar a trecut la mãsuri. “Am fost anuntat de sâmbãtã de acest eveniment si e clar cã trãiesc o nouã dezamãgire. Îti lasã un gust amar când constati cã tineri pe care i-ai ajutat, i-ai promovat în functii onorabile ca cele de consilieri locali, atunci când este un moment mai dificil, când poti sã-si dai seama de caracterul omului, descoperi cã de fapt onoarea, cinstea, demnitatea nu existã si au sacrificat totul pentru interesul personal. Nu eu voi fi cel care îi condamnã, nu partidul este cel care le va cere socotealã. Vor ajunge în fata alegãtorilor în curând, care nu vor uita traseismul politic si, când îi vor vedea pe liste, îi vor taxa. Durerea este cã sunt oameni în care am investit încredere, o gardã nouã care am crezut cã vor lupta pentru partid, au schimbat imediat partidul pentru prietenii, pentru interese personale. Oameni de dreapta au ajuns sã facã politicã de stânga. Vorba lui Petre Tutea, cu stânga nici cruce nu poti sã faci, darãmite sã conduci o tarã sau un oras! Realitatea este cã tinerii nu iau lucruri bune de la cei vechi si au înteles cã în politicã trebuie sã ajungi cât mai repede în vârful ierarhiei de unde poti fura sau poti sã-si faci avere. Nu asta este politica. De asta lumea nu mai are încredere în politicieni. Le urez succes la partidele de unde au plecat. Noi am fãcut ieri sedintã de coordonare localã si prin vot i-am exclus din partid pe cei doi si asteptãm sã treacã cele 45 de zile ale ordonantei dupã care, conform Legii 393 a alesilor locali, vom cere ca legea sã fie respectatã si vom face pasii necesari pentru a recâstiga cele douã functii ale PDL în CLM Bârlad, pentru care alegãtorii nostri au votat”, a spus Cornel Plesu.

Fãrã consilieri si fãrã sediu

Partidul condus de Dan Marian, de altfel un “mare” om politic în judetul Vaslui, are încã o mare problemã la Bârlad. Din cauza datoriilor cãtre proprietarul imobilului unde au sediul partidului, acesta i-a somat printr-o firmã de avocaturã sã pãrãseascã sediul în câteva zile. Termenul dat a si expirat, însã cei din PDL refuzã sã plece, solicitând proprietarului banii investiti în reparatia si dotarea spatiului respectiv. Surse din PDL ne-au precizat cã se vor muta în curând la PNL (unde vor face sediul ACL Bârlad), iar în acel spatiu unde a functionat PDL Bârlad se va muta PMP Bârlad, care acum are si presedinte în persoana lui Buzamãt Daniel. Una din conditiile plecãrii lui la PMP a fost sã fie numit presedintele acestei organizatii, iar a doua sã fie candidatul PMP la functia de primar al municipiului Bârlad la alegerile din 2016. Una s-a îndeplinit deja, este presedintele organizatiei.