|

Pecheanu dã 1000 lei cautiune si reia lupta pentru functia de primar!

ÎNDARÃTNIC… Fostul primar de la Drânceni, proaspãt uns administrator public al comunei, o tine dintr-o bucurie în alta! Ieri a aflat cã Înalta Curte de Casatie si Justitie i-a admis recursul în anulare, formulat în bãtãlia cu ANI, institutia care l-a dat jos din functie. “V-am spus cã sunt bãtãios? Uite cã mi-au admis recursul în anulare, iar eu vreau sã vãd care este dreptatea mea, pânã la capãt. Eu mã supun Justitiei, dar aceasta sã se facã asa cum cere legislatia, nu dupã ureche, ori dupã interese politice. Da, sunt bucuros”, a spus primarul Gelu Pecheanu.

Gelu Pecheanu nu mai este primar la Drânceni, dar s-a fãcut administrator public al comunei. A luat examenul cu note bune, bazându-se, spune el, pe cunostintele pe care le are în gospodãrirea locului. Ei bine, se pare însã cã gândul i-a rãmas tot la prima functie din Drânceni, cea de primar, cãci în ciuda unui verdict (aparent) irevocabil al Justitiei, de incompatibilitate, Gelu Pecheanu a continuat lupta. A mers la ICCJ, unde a formulat un recurs în anulare. Mare i-a fost bucuria, spune el, când a aflat cã i-a fost admis. “Eu sper sã fie bine. Pânã la capãt mã lupt, pentru cã eu stiu cã nu am fãcut rãu. Ce s-a întâmplat acolo a fost pe fondul necunoasterii unor probleme de naturã juridicã, nu pe rea-credintã. Eu mã lupt pânã la capãt. Lumea din comunã mã iubeste si eu am datoria sã vãd cum stã treaba pânã la capãt”, s-a exprimat, entuziast, Pecheanu.

“Au fost presedinti de Consilii Judetene si parlamentari în diferite stãri de incompatibilitate, iar pentru ei s-a gãsit o formulã de absolvire, dar pentru primari, nu”

De reamintit cã recent, Prefectura Vaslui a finalizat procedura de demitere din functie a primarului Pecheanu, trimitând adresã în acest sens cãtre secretara comunei. În locul sãu, în functia de primar interimar, a fost numit viceprimarul Cornel Stoica, cel care care va conduce comuna cel putin pânã la urmãtoarele alegeri locale. Nu este primul caz de acest gen din judet, si alte UAT-uri au fost lãsate fãrã primari, ca urmare a unor situatii de incompatibilitate, constatate de Agentia Nationalã de Integritate. Primarului de la Drânceni i s-a reprosat faptul cã a concesionat o suprafatã de pãsune de 75 ha, la pretul de 25 lei pe hectar/an, unei societãti conduse de fiul sãu, ceea ce i-ar fi atras starea de incompatibilitate. ANI a precizat, în documentul prezentat în instantã cã societatea în cauzã ar fi încasat subventii de la APIA, în valoare de 94.000 lei. De partea cealaltã, primarul Pecheanu si-a sustinut mereu nevinovãtia, spunând cã solutia concesionãrii a fost una nu doar legalã, dar si beneficã pentru comunã, a spus acesta, reprezentând un venit la bugetul local. Mai mult decât atât, Gelu Pecheanu a sustinut cã ANI a aplicat aceastã lege cu incompatibilitãtile, într-o manierã “pãrtinitoare”. “Au fost presedinti de Consilii Judetene si parlamentari în diferite stãri de incompatibilitate, iar pentru ei s-a gãsit o formulã de absolvire fatã de niste criterii despre care nici nu mai discutãm, dar pentru noi, primarii, nu s-a putut. Au fãcut legi doar pentru ei”, a spus, cu nãduf, primarul Pecheanu.