|

Pedeapsã cu suspendare pentru o tâlharie!

CONDAMNAT… Un bãrbat în vârstã de 22 de ani, Marius Tiberiu Butnaru, din comuna Ibãnesti, judetul Vaslui, bãnuit de comiterea infractiunii de furt calificat, a fost condamnat cu suspendare dupã ce a fost judecat pentru comiterea unei prime infractiuni de tâlhãrie calificatã, în luna octombrie 2019, pe raza localitãtii Putu Olarului, comuna Ibãnesti. Tânãrul este în arest preventiv la IPJ Vaslui pentru fapta de furt, care este abia acum pe rolul judecãtoriei Bârlad, asa cã nu se poate bucura de “clementa” instantei bârlãdene, deoarece cei 2.6 ani cu suspendare se vor adãuga la condamnarea ce o va primi pentru infractiunea de furt calificat!

Judecãtorii bârlãdeni s-au pronuntat ieri în dosarul privind pe Marius Tiberiu Butnaru, din comuna Ibãnesti care, în octombrie 2019, a tâlhãrit un cetãtean din aceeasi comunã. Tânãrul de 22 de ani a primit 2 ani si 6 luni închisoare cu suspendare, precum si dispozitia de a executa 100 de zile de muncã în folosul comunitãtii, la Primãria Ibãnesti sau la Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad.

“Condamnã pe inculpatul BUTNARU MARIUS TIBERIU, domiciliat în sat Ibãnesti, com. Putu Olarului, jud. Vaslui, cetãtean român, necãsãtorit, cu stagiul militar neefectuat, studii 8 clase, fãrã ocupatie, fãrã loc de muncã, fãrã antecedente penale, arestat preventiv în altã cauzã, la pedeapsa de 2 (doi) ani si 6 (sase) luni închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de tâlhãrie calificatã (sãvârsitã la data 16.10.2019 – persoana vãtãmatã P.C.M.).  Dispune suspendarea executãrii pedepsei închisorii sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani, dispune ca inculpatul sã presteze o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii pe o perioadã de 100 de zile, în cadrul Primãriei com. Ibãnesti, jud. Vaslui sau în cadrul Spitalului de Urgentã “Elena Beldiman” – Bârlad, institutie ce va fi stabilitã de cãtre consilierul de probatiune pe baza evaluãrii inculpatului,”este sentinta dispusã de instanta bârlãdeanã.

Marius Tiberiu Butnaru, din comuna Ibãnesti, a comis în perioada decembrie 2019 – februarie a.c., mai multe infractiuni. Acesta a pãtruns într-un imobil nelocuit de pe raza localitãtii Simila, comuna Zorleni, judetul Vaslui, de unde a sustras bunuri în valoare de peste 12.000 lei. Când a comis aceste infractiuni, tânãrul se afla sub mãsura preventivã a controlului judiciar, fiind cercetat de comiterea unei infractiuni de tâlhãrie calificatã, în luna octombrie 2019, pe raza localitãtii Putu Olarului, comuna Ibãnesti. În data de 4 martie a.c., acesta a fost retinut pentru 24 de ore, iar pe 5 martie, a fost prezentat Judecãtoriei Bârlad, care a dispus arestarea sa preventivã pentru o perioadã de 30 de zile. Acum, dupã ce a primit o primã sentintã, pentru prima infractiune (cea din 2019) el este în arestul IPJ Vaslui, având mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile valabil pânã pe 3 iunie. Ieri acest mandat a fost prelungit cu încã 30 de zile, fiind totodatã trimis în judecatã pentru furtul din imobilul de la Simila, paguba fiind de peste 12 000 de lei.