|

Pedeapsa pentru cei care abuzează sexual minori ar putea creşte. Câţi ani de închisoare vor face pedofilii

Orice faptă ce implică relaţii sexuale cu un minor sub 14 ani se pedepseşte de la cinci la 12 ani de închisoare. Asta prevede un amendament la proiectul legislativ al cărui raport a fost admis marţi de Comisia juridică din Senat.

Şerban Nicolae, iniţiatorul amendamentului, a precizat că se impune ridicarea limitei minime a pedepsei, de la patru la cinci ani, dar şi limita maximă, de la 11 la 12 ani, ”dată fiind gravitatea faptei săvârşite cu un minor care nu a împlinit vârsta de 14 ani, dacă făptuitorul a împlinit vârsta de 18 ani”.

“Considerăm necesară modificarea actelor legislative care prevăd pedepsirea infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sociale a minorilor, astfel încât orice faptă care implică contact sexual cu un minor cu vârstă mai mică de 15 ani să fie în mod direct încadrată ca viol, fără a fi nevoie de dovezi care să ateste imposibilitatea victimei de a se apăra sau tentativa de a opune rezistenţă. De asemenea, considerăm necesar ca pedeapsa minimă pentru cazurile de viol şi de act sexual cu un minor să fie mărită de la trei la patru ani, având în vedere că, în prezent, foarte multe dintre pedepsele pronunţate sunt pedepse cu suspendare”, se arată în expunerea de motive, conform Agerpres……….https://www.romaniatv.net/pedeapsa-pentru-cei-care-abuzeaza-sexual-minori-ar-putea-creste-cati-ani-de-inchisoare-vor-face-pedofilii_509461.html