|

Pensionarii de peste 65 de ani nu mai pot intra în sediul Casei Judetene de Pensii Vaslui

ORDIN… Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a emis un ordin de interdictie pentru persoanele vârstnice prin care acestea nu mai au voie în institutiile publice ale Ministerului Muncii, pe perioada stãrii de urgentã. „Pe toatã perioada stãrii de urgentã, în Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si în toate institutiile aflate în subordinea/sub autoritatea/coordonarea ministerului, accesul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani este interzis”, se aratã în ordinul emis de ministru.

Prin decizia luatã de Violeta Alexandru, vârstnicii din judetul Vaslui au primit interdictie de intrare în urmãtoarele institutii: Inspectoratul Teritorial de Muncã, Casa Judeteanã de Pensii, Agentia Judeteanã pentru Plãti si Inspectie Socialã, Comisia Judeteanã în domeniul Egalitãtii de sanse între Femei si Bãrbati, Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã. La intrarea în aceste institutii, personalul de la pazã va cere cãrtile de identitate si nu va permite accesul persoanelor care au împlinit 65 de ani. Ordinul emis de Violeta Alexandru mai prevede cã, pe toatã perioada de urgentã, institutiile Ministerului Muncii îsi vor desfãsura activitatea de relatii cu publicul doar prin e-mail si telefon. În ceea ce priveste Cãminele pentru persoane vârstnice, directiile de asistentã socialã din teritoriu sunt cele care decid dacã mai fac sau nu internãri în aceastã perioadã, mai spune ministrul Muncii.

Primãria Vaslui, apel cãtre pensionarii din municipiul resedintã

În aceste zile grele pentru zeci de mii de pensionari vasluieni, Primãria municipiului Vaslui lanseazã un apel cãtre persoanele de peste 65 de ani. „Reamintim persoanelor aflate în izolare la domiciliu si persoanelor peste 65 de ani fãrã sustinãtori legali care întâmpinã dificultãti în aprovizionarea cu produse necesare traiului zilnic sã apeleze LINIA TELEFONICÃ GRATUITÃ A PRIMÃRIEI MUNICIPIULUI VASLUI TelVerde 0800/800780 sau 0235/310642, pentru luare în evidentã si solutionare, conform competentelor. Dacã aveti cunostintã despre persoane aflate în una dintre aceste situatii, vã rugãm sã le comunicati modalitatea de a ne contacta! Totodatã, reluãm rugãmintea ca toti cetãtenii municipiului sã limiteze la maxim deplasãrile, sã vegheze la sãnãtatea lor si a familiilor, sã ia toate mãsurile pentru prevenirea infectãrii cu noul coronavirus COVID-19 si rãspândirii acestuia. Vã multumim pentru întelegere si sprijin!”, este mesajul lansat de primarul Vasile Pavãl.