|

Percheziții ale DIICOT în Suceava, pentru destructurarea unei rețele care aproviziona cu țigări de contrabandă piața din Iași

Miercuri, 6 noiembrie 2019,  procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de 36 de percheziții domiciliare pe raza județelor Iași, Suceava și Botoșani, într-o cauză vizând destructurare unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cauză există suspiciunea că, începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat, în mod coordonat, în ceea ce privește achiziționarea din Republica Moldova și Ucraina a unor cantități importante de țigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat și comercializat către diverși cumpărători, în principal pe raza județului Iași.

Ca mod de operare s-a reținut faptul că, după primirea si depozitarea țigaretelor de contrabandă, liderul grupului infracțional proceda la distribuirea acestora către ceilalți membrii și la colectarea banilor rezultați din valorificarea țigaretelor.

De asemenea, liderul grupării indica prețul minim de distribuire a țigaretelor către ceilalți membrii, care la rândul lor adăugau propriile procente la prețul de vânzare către cumpărători. La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași urmau să fie aduse ieri, în vederea audierii, un număr de 25 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. …http://www.obiectivdesuceava.ro/local/perchezitii-ale-diicot-in-suceava-pentru-destructurarea-unei-retele-care-aproviziona-cu-tigari-de-contrabanda-piata-din-iasi/