|

Perchezitii la casa politistului care si-a mãcelãrit sotia

DESCINDERI... Casa asistentei Mihaela Enache a fost luatã la puricat de politisti, acestia cautã probe în dosarul în care politistul-psiholog este cercetat pentru violentã în familie.

SE STRÂNGE LATUL

CERCETÃRI… Locuinta politistului suspectat cã si-a bãtut sotia pânã a bãgat-o în comã, a fost luatã cu asalt de politisti, dis de dimineatã. Acestia au perchezitionat casa pentru a cãuta probe care l-ar putea învinui pe Mihai Enache. “Colegii nostri fac cercetãri pentru administrarea probatoriului privind infractiunea de violentã în familie”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. De la începutul sãptãmânii, psihologul Politiei de Frontierã nu a mai mers la serviciu. Mihai Enache s-a învoit de la locul de muncã, motivând în raportul de învoire cã îsi ia liber “pentru a avea grijã de sotie”. Între timp, Mihaela Enache este în continuare tinutã în viatã de aparate, iar sansele ca aceasta sã îsi mai revinã sunt aproape nule.

Încep sã se punã lucrurile în miscare în cazul asistentei de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui care, de mai bine de o sãptãmânã, se zbate între viatã si moarte, dupã ce a intrat în comã de gradul IV. La aproape o sãptãmânã dupã ce fratele ei a depus plângere la politie privind relele tratamente la care era supusã, oamenii legii au mers acasã la aceasta pentru a cãuta probe privind acuzatiile de violentã în familie. Ieri dimineatã, în jurul orei 9:00, casa familiei Enache a fost înconjuratã de politisti, care au fãcut perchezitii în toatã locuinta. Cel mai probabil acestia au cãutat inclusiv scaunul cu care asistenta a spus colegelor cã a fost lovitã la ultima bãtaie administratã de sot. Nu este exclus ca anchetatorii sã fi avut în vedere, în timpul perchezitiilor, si pista otrãvirii, care este luatã în calcul de medici si de cei care o cunosc pe Mihaela.

Învoit pentru a avea grijã de sotie

Vizita de ieri a politistilor l-a gãsit acasã pe sotul asistentei, pentru cã de luni acesta nu a mai mers la serviciu. S-a învoit cinci zile, pe motiv cã trebuie sã meargã la spital pentru a avea grijã de sotia lui. Sursele noastre ne-au declarat cã adevãratul motiv pentru care acesta nu a mai mers la serviciu este rusinea pe care o are fatã de colegi, dupã ce s-a aflat ce a fãcut. Reamintim cã în acest caz politistii vasluieni au în lucru douã dosare penale, unul pentru vãtãmare corporalã din culpã si al doilea pentru violentã în familie, ultimul deschis în urma unei plângeri depuse chiar de fratele victimei.

Mihaela, tinutã în viatã doar de aparate

Viata Mihaelei Enache atârnã de un fir de atã. Cea care a salvat si a pus pe picioare multi bolnavi, prin devotamentul si profesionalismul sãu, nu mai poate fi acum ajutatã, la rândul sãu. Asistenta medicalã este în comã profundã de o sãptãmânã. Este conectatã la aparate, iar activitate cerebralã nu mai are. Viata de cosmar alãturi de politistul-psiholog de la Frontierã a adus-o în aceastã situatie. Cadrele medicale au confirmat cã aceasta are leziuni interne care ar fi putut fi provocate de bãtãile repetate la care a fost supusã. Mai mult, se speculeazã ideea cã aceasta ar fi fost otrãvitã cu antigel, simptomele cu care a ajuns la spital sunt exact cele pe care le dã aceastã substantã, odatã ajunsã în corpul uman. Femeia avea o stare generalã proastã, ametea, nu mai putea articula cuvintele si îi amorteau picioarele. La scurt timp dupã ce a ajuns la spital, a intrat în comã. Asistenta medicalã nu a încercat sã se sinucidã, asa cum a lãsat sã se înteleagã, sotul sãu. Toate testele toxicologice au iesit negative.