|

Pericol pentru pasagerii unui tren din Bacău: scurgere de metanol dintr-un vagon

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit, în noaptea de  miercuri spre joi, în Gara Bacău, la vagonul unui tren din care se scurgea metanol.

Avaria s-a produs după ce un autoturism a lovit garnitura în municipiul Roman, din judeţul Neamţ. S-au strâns mai multe recipiente cu metanol care au fost preluate de o echipă de mentenanță.Garnitura de tren era formată din 39 de vagoane, din care 8 vagoane pline cu metanol. Vagonul era avariat în urma unui accident feroviar, după ce un autoturism a intrat în vagon, în staţia CFR Roman. Scurgerea a fost observată în staţia CFR Bacău. A fost remediată defecţiunea de către o echipă de mentenanţă de la GFR Paşcani, iar trenul s-a pus în mişcare la ora 5,00. Recipientele cu metanolul provenit din scurgere, 60 litri în 3 bidoane, vor fi preluate de către echipa de mentenanţă, urmând a fi predate expeditorului din Dorneşti, judeţul Suceava”, a precizat Andrei Grecu.

Trenul a plecat de la Dorneşti, judeţul Suceava, şi avea ca destinaţie finală municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa……..https://www.realitatea.net/stiri/local/bacau-pericol-pentru-calatorii-cfr-scurgere-de-metanol-din-vagonul-unu-tren_5e32862ed9b3372c356c50a6