spot_imgspot_img
8.4 C
Vaslui
27-apr.-2024

Peste 1.000 de credinciosi din judet au participat la hramul Catedralei Episcopale

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE… Ziua hramului Catedralei episcopale de la Husi a fost frumos sãrbãtoritã, dar parcã credinciosii care s-au adunat, ieri, în curtea încãpãtoare a locasului au fost mai putini decât în alti ani. În jur de o mie de oameni însã au fost prezenti, cu o searã în urmã, la o procesiune deosebitã, pe care preotii au fãcut-o pe strãzile orasului, purtând Icoana Fãcãtoare de Minuni a Maicii Domnului de la Giurgeni, judetul Neamt.

Procesiunea a fost emotionantã, întrucât husenii au privit cu multã sperantã acest demers religios. Multi preoti, dar si credinciosi au mers pe strãzile orasului, în seara de 28 iunie, spre încântarea trecãtorilor care, vãzând procesiunea, s-au închinat, cu smerenie. Astãzi, Sfânta Liturghie Arhiereascã a fost sãvârsitã de episcopul Corneliu al Husilor, afarã, în curtea catedralei, pentru ca toti credinciosii, unii veniti inclusiv din comunele arondate Husului, dar si din alte pãrti ale judetului, sã poatã participa la slujbã. “Într-adevãr, parcã sunt mai putini oameni prezenti la slujbã, însã acest lucru este cauzat si de faptul cã multi credinciosi, care ar fi vrut sã vinã, sunt la treabã. Ei însã, în marea lor majoritate, au venit sã se închine sâmbãtã seara si duminicã, la Icoana Fãcãtoare de Minuni de la Giurgeni, cu multã sperantã si gânduri bune, rugându-se de sãnãtate, pentru reusita copiilor la examene, la Bacalaureat si asa mai departe”, au spus preotii.

Oameni din toate colturile României vin sã se închine la Icoana de la Giurgeni!

Husenii s-au simtit binecuvântati de faptul cã Icoana de la Giurgeni a ajuns în orasul lor. Povestea sa este cunoscutã si îndeamnã la credintã adevãratã si închinare. “În 1995, dupã ce a asistat aici la o slujbã, un copil mut din naștere a rostit primele cuvinte, cerându-i mamei sã îl ia în brațe și sã-l ridice pânã la icoanã pentru a o sãruta. De atunci, oameni din capãtul celãlalt al României bat drumul pânã la Giurgeni sã cearã ajutor. Icoana din argint se aflã chiar în fața altarului și a fost dãruitã mãnãstirii la data de 6 august 1831. Ea o înfãțișeazã pe Maica Domnului având trei ochi și douã guri, însã nu a fost dintotdeauna așa. Se spune cã cel de-al treilea ochi și cea de-a doua gurã au apãrut peste noapte, prin voie dumnezeiascã, pe icoana deja pictatã. Mãnãstirea, cu hramul <<Nașterea Maicii Domnului>>, a fost desființatã de comuniști în 1959, iar cãlugãrii au plecat la alte mãnãstiri. Casele maicilor au rãmas în paraginã. Mãnãstirea Giurgeni s-a redeschis în aprilie 1995, la cererea credinicoșilor, iar pãrintele Antonie Jeflea a fost trimis ca preot slujitor. În 2012, pãrintele Antonie a început lucrãrile de restaurare și reconstrucție a mãnãstirii”, spun reprezentantii bisericii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.