|

Peste 1.500 de oameni protestează în Piața Universității față de defrișările ilegale. Sunt proteste și în țară

Peste 1.500 de oameni protestează în centrul Capitalei. Oamenii vor să fie luate măsuri imediate care să scadă numărul defrișărilor ilegale, iar pădurarii să nu-și mai pună viața în pericol la locul de muncă.

Actualizare 19:20 Sute de protestatari au plecat, duminică seara, în marș, din Piața Universității spre Ministerul Apelor și Pădurilor, unde cer demisia ministrului Ioan Deneș.

Protestatarii merg în marș pe traseul Piața Universității – Piața Kogălniceanu – Ministerul Apelor și Pădurilor.

Actualizare 19.00 - În Piața Universității din București s-au strâns peste 1.500 de oameni. Ei protestează față de tăierile ilegale de păduri, urmând să plece în marș către Piața Kogălniceanu și apoi la Ministerul Apelor și Pădurilor, pentru a cere demisia ministrului Ioan Deneș.

Protestatarii au adus pancarde cu mesaje precum ”Codrule, codruţule, unde dispari, tu, drăguţule?”, ”Vrem SUMAL, nu lemn ilegal!”, ”Toți în stradă pentru păduri”, ”Stop mafiei lemnului!”.

Mii de oameni s-au adunat, duminică, în stradă în mai multe orașe din țară ca să protesteze, de asemenea, față de tăierea pădurilor. Oamenii au ținut și momente de reculegere în memoria pădurarilor uciși în ultimii ani la datorie. …https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/peste-400-de-oameni-protesteaza-in-piata-universitatii-fata-de-defrisarile-ilegale-1210979