|

Peste 400 de apicultori din judet vor primi ajutor de minimis

SPRIJIN… Apicultorii vasluieni care au înregistrat pierderi în primãvara acestui an din cauza fenomenelor meteo nefavorabile vor primi ajutor de minimis. Sprijinul financiar va fi acordat doar fermierilor care au stupii înregistrati.

A fost aprobatã schema “Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-aprilie 2019 asupra sectorului apicol”. Mãsura se instituie întrucât familiile de albine nu au avut hranã sufficientã, din cauza diminuãrii timpului pentru cules, precum si a cantitãtii mici de polen si nectar. Potrivit conducerii Directiei pentru Agriculturã Judeteanã Vaslui, în judetul nostru, peste 400 de apicultori vor beneficia de aceastã subventie. “Pânã la data de 31.10.2019 inclusiv, la Directia pentru Agriculturã Judeteanã Vaslui au fost primite si înregistrate un numãr total de 498 cereri de înscriere în Registrul judetean de evidentã a beneficiarilor de sprijin financiar prevãzut de schema de ajutor de minimis, reprezentand 63 % dintr-un total de 793 persoane înscrise în baza de date, gestionatã de cãtre Agentia Nationalã pentru Zootehnie “Prof. Dr. G.K. Constantinescu” – Oficiul judetean de zootehnie Vaslui, pentru un numãr de 48.432 familii de albine ( 75%) din 64.463 total familii de albine înregistrate pe raza judetului Vaslui.

Suma totalã eligibilã destinatã apicultorilor în vederea compensãrii efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate pentru perioada martie – mai 2019 este în valoare de 968.640 de lei” a precizat conducerea DAJ Vaslui.