spot_imgspot_img
23.4 C
Vaslui
02-mai-2024

Peste 50 cursanti, scolarizati prin programul “A doua sansã”

- Advertisement -

TÂRZIU…În anul scolar 2016-2017, la nivelul judetului Vaslui au fost cuprinsi în programul ‘’A doua sansã‘’ 54 de cursanti, care au fost scolarizati de aproximativ 30 de cadre didactice. Cursurile s-au desfãsurat la Negresti, la Liceul Tehnologic ‘’Nicolae Iorga’’ si la Scoala Gimnazialã ‘’Mihai David’’. Programul “A doua sansã” se adreseazã adolescentilor, tinerilor, adultilor, proveniti din medii sociale diverse si cu vârste variate, care nu au urmat sau nu au finalizat învãtãmântul primar si gimnazial.

Programul oferã acestor categorii de persoane posibilitatea continuãrii si finalizãrii învãtãmântului obligatoriu fãrã a fi nevoite sã-si întrerupã eventualele activitãti profesionale sau familiale în care sunt angrenate. Programul este structurat pe douã niveluri: ”A doua sansã – învãtãmânt primar si ”A doua sansã” – învãtãmânt secundar inferior – acesta din urmã având si o componentã de pregãtire profesionalã. La nivelul judetului Vaslui, anul trecut, 20 de adulti au urmat învãtãmântul primar (din care 5 au finalizat programul), iar 34 învãtãmântul gimnazial (dintre care 6 au finalizat programul). Au predat 7 cadre didactice în programul ADS primar, din care 3 au fost formate pentru implementarea programului ADS. Alte 22 de cadre didactice au predat în programul ADS gimnazial.

Alte informatii despre acest program

Înscrierea în programul ‘’A doua sansã’’ se poate realiza, în fiecare an, în douã sesiuni, octombrie si februarie, si nu existã  limitã superioarã de vârstã pentru cei care doresc sã se înscrie. Programul ”A doua sansã ”este un program flexibil, astfel încât sã motiveze cursantii si sã-i determine sã-l finalizeze, sã ofere mai multã autonomie scolilor în ceea ce priveste implementarea lui, dar si sprijinul necesar tuturor celor implicati, prin programe de formare a personalului didactic si materiale educationale pentru cursanti si pentru cadrele didactice. Durata medie de scolarizare (de 2 ani pentru învãtãmântul primar, respectiv de 4 ani pentru învãtãmântul secundar inferior) se poate micsora pentru fiecare elev în parte, în functie de competentele dovedite, atât în domeniul educatiei de bazã, cât si în domeniul pregãtirii profesionale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.