|

Petiție pentru organizarea căsătoriilor în aer liber, în Focșani

Căsătoriile civile din Focșani ar putea fi organizate în spațiu deschis, la propunerea viitorilor miri și a furnizorilor de servicii în domeniul evenimentelor. O petiție online a fost lansată la sfârșitul săptămânii trecute, fiind distribuită pe rețelele de socializare, în care furnizorii de servicii propun ca, în Focșani, căsătoriile civile să fie organizate în spațiu deschis pentru a respecta prevederile actelor normative referitoare la obligativitatea purtării măștilor. La propunerea a achiesat și primarul Cristi Misăilă, care a arătat că una dintre variantele pentru organizarea acestor evenimente ar fi chioșcul din Grădina Publică a municipiului. Este o locație potrivită pentru asemenea evenimente speciale în viața unui cuplu. Petiția online este semnată de viitorii miri, fotografi, videografi din municipiu. Iată ce scrie în petiția adresată primarului Misăilă:

„Considerăm că Focșaniul vrea sa devină un oraș etalon pentru România, datorită implicării dumneavoastră și puterii de mobilizare a Primăriei, și suntem siguri că vom reuși împreună să facem posibil acest demers! Conform Hotărârii de Guvern prin care se instituie starea de alertă în România, în baza legilor adoptate după dată de 15 Mai, a intrat în vigoare obligativitatea purtării măștilor în spațiile închise, însă posibilitatea renunțării la ele în spații deschise (aici venind noi cu propunerea). Acesta hotărâre a produs o situație dificilă atât cuplurilor cât și participanților căsătoriilor civile desfășurate în spații închise, chiar și ofițerului de stare civilă – exprimarea discursului fiind mai greu de rostit cu masca.

Cuplurile, pe lângă distanțarea socială, sunt supuse și purtării măștilor, așadar acest moment important și cu valoare emoțională din viețile lor, devine o celebrare cu numeroase restricții ce crează un stres emoțional și psihic care se resimte deopotrivă, de toată lumea. Deoarece trecem prin vremuri fără precedent, venim cu o soluție fiabilă pentru ambele părți: Oficierea căsătoriilor civile din Focșani în spațiu deschis.

Suntem convinși că propunerea noastră e o soluție adaptată acestei perioade.

Ce ne dorim? Un loc amenajat în cetate în aer liber pentru a se putea oficia căsătoriile fără mască. Ofițerul de stare civilă, o masă de oficiere, o boxă, un microfon este tot ce e nevoie pentru oficierea cununiilor în spațiu deschis …https://monitoruldevrancea.ro/2020/05/25/petitie-pentru-organizarea-casatoriilor-in-aer-liber-in-focsani/