|

Phoenix revine la Vaslui în cadrul turneului national «Fie sã Renascã».

INVITATIE… Legendara trupã Phoenix revine la Vaslui, în cadrul unui concert de exceptie ce face parte din turneul national «Fie sã Renascã». Spectacolul va avea loc pe 6 noiembrie, la Casa de Culturã “Constantin Tãnase”, iar biletele au fost puse deja în vânzare. Acestea pot fi achizitionate online, în reteaua AmBilet.ro, la pretul de 80 lei – VIP, 60 lei – categoria A sau 50 lei – categoria B.

Nicu Covaci are o carierã exceptionalã, de mai bine de o jumãtate de secol. Noua trupã Phoenix reprezintã un capitol unic în rockul românesc, iar turneul national cuprinde 14 orase si merge pe aceeasi linie. Se numeste „Fie sã Renascã” si are un aer mai degrabã rãzboinic. Phoenix a hrãnit spiritual generatii de români, a lansat mari muzicieni si piese nemuritoare. Noii membrii ai formatiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formatiei pornind de la muzicã beat, rock psihedelic, hard rock si ajungând la etno – rock. Piese celebre au fost, sunt si încã vor fi fredonate de generatii întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Negru Vodã “, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica tiganiadã”, „Nunta” sunt capodopere, care încã scriu istoria Phoenix.

Cofondatorul formatiei Phoenix, despre renasterea trupei

„Mesajul turneului este credinta în continuitate: Phoenix si-a cîstigat pe deplin drept numele, care i-a intuit încã de pe atunci destinul, si renaste cu fiecare pas spre viitor. Visul meu? Sã stau într-o zi în salã, sã aplaud o tânãrã formatie Phoenix… Fata verde, Mugur de fluier, precum si altele pe care le vom anunta curând, în viitoarele concerte, au fost nu doar muzicã, ci si simboluri. Ele continuã sã existe si sã fie puse în valoare de o generatie tânãrã, strãinã de vremurile noastre, de credintele sau spaimele noastre. I-am ales pe cei mai buni dintre cei buni si prin ei pasãrea a dovedit cã poate – pentru a câta oarã? – sã renascã. Iar zborul ei, de fapt, e mai frumos decât oricând…”, este mesajul transmis de Nicu Covaci, cofondatorul si liderul formatiei Phoenix.