|

Pistã modernã de role si skateboard pentru tinerii din Vaslui

START LA LUCRÃRI… În zona sãlii de sport a Liceului cu Program Sportiv Vaslui se va amenaja un loc pentru adolescenti. Acesta va fi dotat cu o modernã pistã de role si skateboard, care va fi datã în folosintã, cel mai probabil, anul viitor.

Municipiul Vaslui va miza, în curând pe un nou element de atractivitate, prin construirea unui ansamblu urban de tip skatepark. Astfel, dupã ani de asteptare, iubitorii sporturilor pe role, skateboard sau biciclete vor avea un spatiu special amenajat, ca rãspuns al unei nevoie exprimate, în repetate rânduri, cãtre administratia localã. Parcul va fi amenajat în asa fel încât sã-i multumeascã si pe cei mai pretentiosi practicanti ai acestor sporturi. Conform datelor oficiale, valoarea obiectivului este de 852.397 lei (cu TVA). Investitia de bazã cuprinde constructii si instalatii de 636.615 lei (pistã skateboarding si role), acestora adãugându-se dotãri în valoare de 215.781 lei (cu TVA).

“La prima vedere, pare o sumã mare”

Intentia autoritãtilor locale de a amenaja un parc pentru iubitorii de skateboard si role este ceva mai veche, de prin 2015, însã abia acum a prins contur. Edilul orasului dã asigurãri cã la finalul lucrãrilor, parcul se va ridica la nivelul asteptãrilor practicantilor acestor sporturi. “La o primã vedere, pare o sumã mare, însã investitia se face în conformitate cu toate normativele astfel încât sã poatã fi omologatã pentru utilizare. Dupã ce am interzis folosirea rolelor în parcurile din oras, am primit numeroase solicitãri din partea populatiei pentru amenajarea unei piste speciale. De aceea, cu aprobarea Consiliului Local, vom realiza aceastã zonã de agrement” declara, în urmã cu ceva timp, primarul Vasile Pavãl.