|

Plângeri la Poliţie şi DSV Suceava pentru otrăvirea pisicilor, în Burdujeni

Mai multe pisici fără stăpân adunate la periferia cartierului Burdujeni al municipiului Suceava, în zona fostului cinema, au murit sau stau să moară având arsuri grave în cavitatea bucală, după o acţiune de otrăvire destul de concentrată. Reprezentanţii Asociaţiei „Casa lui Patrocle” spun că este vorba de 15-20 de pisici otrăvite, din care câteva au murit, iar altele sunt în agonie. Toate pisicile culese din zonă de iubitorii de animale se află sub tratament la un medic veterinar, sub perfuzii, însă nu se ştie câte vor putea fi salvate. Se bănuieşte că multe altele s-au refugiat în zone dosnice dintre blocuri şi au murit. O locatară din zonă a depus deja reclamaţii la Secţia de Poliţie Burdujeni şi la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava, fiind indicaţi şi doi locatari din zonă consideraţi suspecţi. Respectivii ar fi avut mai multe conflicte cu iubitorii de animale şi ar fi fost văzuţi zilele trecute hrănind pisicile.

Având în vedere simptomele pisicilor se bănuieşte că este vorba de otrăvire cu sodă caustică sau antigel.

Reprezentanţii Asociaţiei „Casa lui Patrocle” avertizează că pe lângă trauma pisicilor care au murit în chinuri groaznice este vorba şi de un atentat la sănătate publică, prin răspândirea de otravă în zone prin care trec copii sau câini cu stăpân.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2019-10-30/Plangeri-la-Politie-si-DSV-Suceava-pentru-otravirea-pisicilor-in-Burdujeni#ixzz63uwOAQc3