|

Planul Cameliei Gavrilă, ministrului propus de Dăncilă la Educaţie. Ce se pregăteşte la Bacalaureat şi Evaluare Naţională 2020

Introducerea grilelor la Bacalaureat ar trebui mai întâi simulată, iar elevii de clasa a XII-a să susțină vara viitoare un examen de BAC neschimbat, a declarat pentru Edupedu.ro Camelia Gavrilă, șefa Departamentului Educație din PSD, care a fost propusă pentru funcția de ministru al Educației de către Viorica Dăncilă. Fost inspector școlar general la Iași, Camelia Gavrilă a vorbit despre planurile sale pentru Educație, dacă Iohannis va accepta nominalizarea sa.

Camelia Gavrilă a ţinut să precizeze că va continua cu ceea ce s-a început deja și nu va propune o reformă radicală acum, aceasta rămânând probabil să fie implementată din 2020 încolo.

“E o nominalizare, e o procedură, știți foarte bine ipotezele, e onorant profesional pentru mine și pentru școala ieșeană. E un moment de final de mandat și de context politic destul de complex, încât chestiunile care se pot rezolva acum țin mai degrabă de predictibilitatea și consistența sistemului și calitatea educației și, în același timp, de a contura câteva aspecte care trebuie corectate cu certitudine. Vorbim de arhitectura curriculară, de planuri de învățământ pentru liceu, vorbim de continuarea demersurilor pentru manualele pentru clasa a VIII-a și mai departe. Și, mai ales, vorbim și de perspectiva profesorilor. Eu, înainte de ziduri și infrastructură, așez oamenii, așez conținuturile. M-aș gândi la ideea de a contura acel masterat didactic și mentoratul în contrapartidă, deci o pregătire mai temeinică din perspectiva pedagogică a profesorilor, o opțiune a lor pentru zona educațională și mai departe o ucenicie așa cum se purta totdeauna și în antichitate, între maestru și discipol, a învăța meserie poate un an în care să prinzi arta predării. Sunt câteva gânduri de început”, a declarat Gavrilă.

https://www.romaniatv.net/planul-cameliei-gavrila-ministrului-propus-de-dancila-la-educatie-ce-se-pregateste-la-bacalaureat-si-evaluare-nationala-2020_490136.html