|

PLANURI DE VIITOR LA VÃLENI

Liga 5

MODIFICÃRI… Dupã un an mai greu ca niciodatã, dar terminat cu fruntea sus, Viitorul Vãleni îsi face planuri de viitor. Oficialii echipei au digerat cu greu ratarea calificãrii în play-off-ul Ligii 5 si au anuntat o serie de mãsuri pentru anul 2019.

Viitorul Vãleni este una dintre echipele cu traditie din fotbalul vasluian. Fotbalul din comuna Vãleni si-a început ascensiunea în anul 1974, când Tractorul Vãleni a câstigat campionatul judetean si a promovat în Divizia C. Tractorul Vãleni avea sã reziste douã sezoane în Divizia C, 1974-1975 si 1975-1976. Mai mult, Vãleniul s-a remarcat nu numai prin titlurile de campioanã judeteanã sau prin participãrile în Divizia C, ci si prin faptul cã a dat fotbalului vasluian jucãtori de valoare. În acest sezon, Viitorul Vãleni evolueazã în Seria de Est a Ligii 5, aflându-se pe locul patru, cu opt puncte, obtinute în urma a douã victorii, douã rezultate de egalitate si trei înfrângeri. Cu douã etape înainte de finalul sezonului regulat, echipa antrenatã de Mihãitã Lungu nu mai are nicio sansã sã prindã play-off-ul, fiind la 8 puncte de locul secund, ocupat de Victoria Muntenii de Jos.

Viitorul a rãmas fãrã 7 jucãtori!

Echipa din Vãleni este antrenatã de Mihãitã Lungu, fost jucãtor la Gloria Bistrita, echipã pentru care a marcat în cupele europene, în partida cu Real Zaragoza. Mihãitã Lungu ne-a dezvãluit de ce Viitorul si-a ratat obiectivul din aceastã stagiune. “Avem o echipã destul de talentatã, cu jucãtori tineri, dar în acelasi timp lipsiti de experientã. Din pãcate, ne-am ratat obiectivul si nu ne rãmâne decât sã ducem campionatul pânã la capãt si sã ne pregãtim pentru urmãtorul sezon. Principalul motiv care a dus la acest esec este plecarea a sapte jucãtori de bazã cu o sãptãmânã înainte de startul campionatului. Trei jucãtori, Lucian Carp, Bogdan Boicu si Andrei Donose au plecat în strãinãtate, iar alti patru jucãtori s-au transferat la alte echipe, Daniel Surleac si Marius Surleac (ambii la ACS Moara Domneascã), Ovidiu Boicu (Flacãra Muntenii de Sus) si Alexandru Ciolacu (CSM FC Vaslui). Rãmas fãrã sapte jucãtori din primul “11” am fost nevoit sã folosesc jucãtori tineri, trei dintre ei având între 14 si 16 ani. Pentru noul sezon obiectivul este clar: promovarea în Liga 4”, a declarat Mihãitã Lungu.

Radu Beligan: “Vrem sã formãm o echipã puternicã”

Primarul comunei Vãleni, Radu Beligan, a vorbit despre planurile pe care le are cu echipa de fotbal. Acesta spune cã în acest an se va înfiinta Clubul Sportiv Viitorul Vãleni, iar obiectivul pentru noul sezon este promovarea în Liga 4. “Dorim ca anul acesta sã înfiintãm Clubul Sportiv Viitorul Vãleni pentru a putea astfel sã pornim la drum si cu echipele de copii si juniori. Din primãvarã vrem sã formãm o echipã puternicã cu care sã ne batem la promovarea în Liga a 4-a”, a declarat Radu Beligan.

Mizeazã pe tineri

Dupã plecarea a sapte jucãtori de bazã, Viitorul Vãleni a mizat pe jucãtorii tineri din comunã. Unul dintre cei mai buni jucãtori este atacantul Andrei Donosã, cu 11 goluri marcate, dar si pustiul de numai 16 ani, Paul Bumbu, cãpitanul echipei. Iatã lotul echipei Viitorul Vãleni: Andrei Avãdãnei, Ioan Arteni (portari), Robert Surleac, Iulian Ursu, Paul Bumbu (cãpitan, 16 ani), Cosmin Veliscu, Denis Filibiu, Paul Timofte (fundasi), Dumitru Donosã, Viorel Topor, Ionut Matei, Laurentiu Caramalãu, Mattia Burada, Claudiu Chirilã, Cristi Filibiu (mijlocasi), Andrei Donosã (11 goluri marcate), Bogdan Ciurusniuc, Bogdan Munteanu (atacanti). Antrenor: Mihãitã Lungu.