|

PNL pierde un loc de consilier în CL Vaslui

În urma înscrierii în Partidul Liberal Reformator a fostului consilier liberal Andrei Abutoaei, liberalii nu au pierdut numai un membru de partid, dar si un post de consilier.

În plenul ultimei sedinte de Consiliu Local, viceprimarul liberal Sorin Radu a cerut vacantarea postului de consilier a lui Andrei Abutoaei, care a pãrãsit PNL pentru a se înscrie în partidul lui Cãlin Popescu Tãriceanu. Acesta si-a pierdut mandatul pentru cã, desi la data trecerii sale în PLR Ordonanta 55 care permitea traseismul era în vigoare, partidul lui Tãriceanu nu era înscris la tribunal. Asadar, Abutoaei s-a înscris într-un partid care nu exista. Liberalii vasluieni s-au rãzbunat, desi astfel au pierdut oricum un loc în CL Vaslui, urmãtorul pe lista de consilieri depusã de USL la alegerile din 2012, care îi va lua locul lui Abutoaei, fiind un candidat PSD.

Ca efect al Ordonantei 55 si ca urmare a trãdãrii lui Abutoaei, CL Vaslui are astãzi urmãtoarea componentã: 10 consilieri PSD, patru de la PNL, trei de la PDL, doi de la PC si doi independenti (Alexandru Volocaru si Leonard Negruti, care au pãrãsit PP-DD). PSD, împreunã cu PC, continuã sã aibã o majoritate confortabilã în rândul celor 21 de consilieri care formeazã CL Vaslui. (Andrei POPESCU)