|

PNL Vaslui, în barca lui Antonescu

VOT Ieri, Delegatia Permanentã a PNL Vaslui a votat în unanimitate sustinerea lui Crin Antonescu pentru un nou mandat la sefia partidului. De asemenea, tot ieri, liberalii vasluieni au reconfirmat cã tot pe Antonescu îl vor sef de stat. Dacã la nivel central PNL Vaslui nu este pentru schimbare, în ograda lor, în anul acesta cuvântul de ordine va fi reorganizare.

Centrul de Afaceri din municipiul Vaslui a gãzduit ieri întrunirea Delegatiei Permanente a PNL Vaslui. Liderii liberalilor din judet s-au întâlnit pentru a decide asupra reprezentantilor pe care organizatia îi va trimite la Congresul extraordinar PNL convocat la Bucuresti între 22 si 23 februarie si asupra mesajului pe care acestia îl vor duce conducerii centrale a partidului. Conform declaratiilor sustinute de liderii organizatiei judetene la încheierea lucrãrilor Delegatiei Permanente, PNL Vaslui dã un nou vot de încredere lui Crin Antonescu, reconfirmând în unanimitate sustinerea acestuia atât pentru sefia partidului cât si pentru alegerile prezidentiale din 2014.”Sedinta Delegatiei Permanente a PNL Vaslui a avut pe ordinea de zi douã puncte prin care au fost stabilite detaliile privitoare la participarea noastrã la Congresul extraordinar al Partidului National Liberal care se va desfãsura la Bucuresti între 22 si 23 februarie. În primul rând a fost votatã lista delegatilor care vor reprezenta Vasluiul la Congres, din aceasta listã fac parte reprezentantii de drept ai organizatiei, presedintele, parlamentarii, vicepresedintele Consiliului Judetean, Corneliu Bichinet, viceprimarul Sorin Radu si ministrul Cristian David, 24 de delegati si 8 delegati de rezervã. Pot spune cã avem o reprezentare consistentã în raport cu numãrul total de participanti la eveniment. Ceea ce este foarte important este cã aceastã delegatie a primit, astãzi, din partea organizatiei, mandatul pentru sustinerea domnului Crin Antonescu atât pentru functia de presedinte al Partidului National Liberal, cât si pentru sustinerea candidaturii sale la viitoarele alegeri prezidentiale”, a declarat deputatul Florin Ciurariu, presedintele Organizatiei Judetene a PNL Vaslui.

Reorganizare la judet

Congresul extraordinar impus de calmarea spiritelor dintre liberali anuntã promovãri si eliberãri din diferite functii politice, schimbãri de statut si odatã cu acesta si reorganizare în vederea consolidãrii organizatiilor judetene si locale pentru alegerile prezidentiale din 2014. Corneliu Bichinet, vicepresedintele liberal al Consiliului Judetean, considerã situatia întocmai oportunã pentru promovarea reprezentantilor PNL Vaslui în conducerea centralã a partidului. “Eu am propus ca doi oameni, Cristian David si Florin Ciurariu, sã încerce de data asta sã încerce pentru functii în conducerea centralã a partidului. Eu îi sustin cu încredere pe cei doi, este momentul ca o organizatie care a dat un ministru si 3 parlamentari sã facã un pas înainte prin exponentii ei. De ce Bacãul, Iasiul sau Botosaniul au reprezentanti directi în conducerea centralã si Vasluiul, nu? Nu suntem cu nimic mai prejos decât ceilalti! Functiile mari nu sunt numai pentru Ilfov si Prahova. De asemenea, am mai exprimat gândul cã nu-i apreciez pe cei care se uitã cu un ochi la Antonescu, cu celãlalt la Tãriceanu si cu amândoi la Ponta pentru ca mai apoi sã poatã spune cã au ales ceea ce a fost mai bine. Ãsta se cheamã oportunism!”, a declarat Corneliu Bichinet. De asemenea, în vederea întãririi organizatiei judetene si a pregãtirii acesteia pentru anul alegerilor prezidentiale, Corneliu Bichinet a declarat cã va fi fãcutã o reevaluare a organizatiilor din teritoriu, cã vor organiza alegeri acolo unde functioneazã birouri interimare, cã vor fi redefinite inclusiv organizatia de femei si cea de tineret.

La Bârlad, Boros a primit sarcina unor noi alegeri

Cu ocazia întâlnirii de ieri, liderii PNL Vaslui au tinut sã spulbere zvonurile care circulã în ultima vreme cu privire la o posibilã scindare a organizatiei în douã tabere, inspirate de tensiunile Antonescu-Tãriceanu. Florin Ciurariu a confirmat existenta unor probleme de naturã organizatoricã în cadrul filialei Bârlad, pentru care au fost luate deja mãsurile de rigoare, desfiintarea Biroului Politic Municipal ales si înlocuirea lui cu unul interimar care va functiona tot sub conducerea presedintelui Dumitru Boros, de aceasta datã din postura provizoratului. “Regret cã s-au lansat tot felul de speculatii si presupuneri în ultima vreme, problemele noastre organizatorice nu au nicio legãturã cu Congresul care va avea loc la sfârsitul acestei luni. Este adevãrat, sunt niste chestiuni organizatorice de pus la punct în ceea ce priveste filiala partidului nostru, drept pentru care la Bârlad a fost pus un birou interimar care a primit sarcina organizãrii alegerilor în vederea desemnãrii unei noi conduceri”, a adãugat deputatul Florin Ciurariu.