|

Polițiștii și militarii au dat lovitura: informațiile clasificate, “ferecate” cu sporuri de 25%

Camera Deputaților a votat, marți, proiectul de lege prin care se majorează salariile cu până la 25% pentru anumiți bugetari. Este vorba despre personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare, precum și personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate din clasa secret de stat vor beneficia de un spor de până la 25%, potrivit unui act normativ adoptat de deputați.

“Art.15 1. – (1) Personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare, precum și personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/solda de funcție de până la 25%, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(2) Categoriile de personal și mărimea concretă a sporului prevăzut la alin.(1) se stabilesc în funcție de locul de muncă și certificatul/avizul de securitate deținut, obținut potrivit legii, precum și de nivelul de secretizare al informațiilor la care persoana are acces” se precizează în proiectul adoptat azi.

Camera Deputaților este for decizional. În cazul în care proiectul de lege nu va fi atacat la CCR, acesta se duce spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.