|

Polițist săltat pentru corupție: este acuzat că cerea bani de la șoferi băuți, dar și de la șoferi cărora le inventa treceri pe roșu

Un agent de poliție din Suceava, care activa în cadrul Postului de Poliție Horodniceni, a fost ridicat de polițiștii de la Direcţia Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, în cadrul unui dosar în care este acuzat de săvârșirea a șase infracțiuni de trafic de influență și a altor două de luare de mită.

Agentul-șef adjunct de poliție Lucian Grigoruță, de la Postul comunal Horodniceni, arondat Secției Rurale de Poliție Mălini, a ajuns, joi, în arestul poliției județene, inițial reținut pentru 24 de ore.

A pretins și primit bani de la șoferi care ar fi fost „surprinși” de camere video în timp ce treceau pe roșu

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care coordonează cercetările în acest caz, există probe că în perioada noiembrie-decembrie 2019, agentul de poliție a pretins sau a pretins şi primit, în cinci situaţii, diferite sume de bani, de la persoane din zona în care îşi desfăşoară activitatea, pretinzând că are influenţă asupra unui coleg din cadrul poliției rutiere, pentru ca respectivii să nu fie sancționați.

Acesta ar fi pretins şi primit sumele de 400 de lei, 600 de lei, 100 de euro, respectiv 1.000 de euro. În al cincilea caz, el nu a primit banii pretinși.

Ca mod de operare, agentul le spunea șoferilor că au fost surprinși de camere de supraveghere în timp ce treceau pe culoarea roşie a semaforului, urmând a fi amendați și a rămâne fără permis de conducere.

În patru din cele cinci situații, respectivii ar fi dat sumele de bani amintite mai sus…………https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-02-08/Politist-saltat-pentru-coruptie-este-acuzat-ca-cerea-bani-de-la-soferi-bauti-dar-si-de-la-soferi-carora-le-inventa-treceri-pe-rosu