|

Politicienii rurali, atacati de porci mistreti! (video)

PERICOL…Un consilier local ALDE din comuna Rosiesti a ajuns, sâmbãtã dupã-amiazã, pe patul spitalului dupã ce a fost atacat de un porc mistret. Bãrbatul s-a dus sã-si verifice culturile, pentru cã auzise de la vãcarul satului cã mistretii i-au dat iama în floarea de rãsãritã si porumb. Nicio clipã nu i-a trecut prin cap cã va da peste un porc sãlbatic, la peste 150 de kilograme. Întâlnirea cu animalul nu a avut urmãri prea plãcute pentru Sorinel Armeni, care s-a ales cu fracturã de ligamente si rupturã de muschi la nivelul umãrului.

O adevãratã tragedie era cât pe ce sã se producã, la sfârsitul sãptãmânii trecute, în comuna Rosiesti. Sâmbãtã dimineata, Sorinel Armeni, consilier local ALDE si unul dintre oamenii gospodari ai satului, s-a dus sã-si verifice culturile pentru cã auzise de la mai multi sãteni cã porcii mistreti îsi cam fac de cap pe pãmânturile lui. “ Sâmbãtã dimineatã, în jurul orei 9:00-9:30, am trecut prin câmp sã vãd culturile, pentru cã vãcarul satului îmi tot spunea cã mã atacã porcii. Într-adevãr, când am ajuns acolo am gãsit floarea-soarelui ruptã, culcatã la pãmânt, balegã de porc prin culturi. Am mers vreo 100 de metri prin cultura de floarea-soarelui. La un moment dat, am auzit un fosnet. Din senin, am fost secerat de o loviturã puternicã din stânga. Un porc mistret, la vreo 150 de kilograme, m-a luat cu râtul de sub genunchi si m-a ridicat de pe pãmânt”, îsi aminteste consilierul local atacul animalului.

“Am scos un urlet puternic. Asta l-a speriat”

Bãrbatul a scãpat din coltii mistretului urlând. “Am cãzut pe umãrul drept. În momentul când am cãzut la pãmânt, am urlat. Cred cã asta m-a salvat pentru cã l-am speriat. M-a lãsat în pace. Norocul meu a fost cã era singur. Dacã era turmã, cu pui, cu femele, cum eram eu cãzut, rãmâneau numai hainele de mine. Dupã ce si-a vãzut de drum, m-am ridicat de la pãmânt si asa de-a hâra, m-am târât pânã la masinã. M-am urcat în ea si am venit la Spitalul Judetean Vaslui”, ne-a mai declarat Sorinel Armeni. Bãrbatul a iesit destul de sifonat din întâlnirea cu porcul mistret. S-a ales cu piciorul stâng în ghips si cu fracturã de ligamente la umãrul drept. Acum are nevoie de 21 de zile de repaus pentru a se reface.

Vasluieni, mare atentie la porcii mistreti !!

Sorinel Armeni sperã ca autoritãtile locale si cele judetene sã se implice mai mult în monitorizarea acestor animale, pentru a nu se ajunge la adevãrate tragedii. “Vreau sã trag un semnal de alarmã, ca cei care sunt în mãsurã sã previnã astfel de incidente. O sã înceapã culesul la fasole, prãsitul de-al doilea. Vã dati seama? Dã un porc de ãsta peste o femeie, peste o bãtrânã. Fereascã Dumnezeu de o tragedie!”