|

Politist condamnat pentru o spagã de 250 de lei

NEDEMN Si-a compromis activitatea si si-a fãcut de rusine institutia, pentru o spagã de 250 de lei! Dupã aproape un an si jumãtate de când agentul de politie, Eugen Costel Nechita, activ la postul de Politie Murgeni, a fost denuntat pentru faptul cã a pretins de la proprietarul unui vehicul bani, în schimbul “iertãrii” fatã de anumite nereguli ale documentelor masinii, a fost condamnat ieri la 2 ani de închisoare, cu suspendare, de cãtre instanta Tribunalului Vaslui. Condamnarea fiind pe fond, politistul mai poate încerca sã îsi apere deja invocata nevinovãtie, în fata judecãtorilor.

Dupã cum au precizat anchetatorii, evenimentul s-a petrecut în 2013, pe 17 mai, în orasul Murgeni. Nechita era în timpul serviciului, efectuând controale, în trafic. A oprit o masinã marca Peugeot 406, înmatriculatã în Marea Britanie, detinutã de un bãrbat domiciliat în Bârlad. Acesta, împreunã cu un amic de-al sãu (care si conducea masina, n.r.) intentionau sã ajungã în localitatea Cârja. Politistul i-a oprit în trafic, solicitându-le celor doi actele – cartea de indentitate a conducãtorului auto, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, polita de asigurare RCA si documentul ITP. Cum agentul a considerat cã actele nu ar fi tocmai în regulã, dupã mai multe discutii, ba chiar si dupã interventia unui preot, care a vrut ca omul legii sã-i lase pe tineri sã îsi continue drumul, politistul a fãcut o scenã… ca de film, pentru a le cere mita, în schimbul bunãvointei sale.

N-au avut de la cine împrumuta banii de spagã si au cerut ajutorul DGA-ului!

“Dupã discutia cu preotul, politistul Nechita a restituit cartea de identitate şi permisul de conducere conducãtorului auto, în timp ce proprietarului autoturismului, Alexandru Pelin, i-a cerut sã revinã a doua zi la Politie pentru a-i restitui documentele. Tinerii au plecat, dar dupã aproximativ doi kilometri de la ieşirea din oraşul Murgeni, autoturismul în care se aflau cei doi tineri a fost depãşit de maşina politistului, care s-a pozitionat în fata acestora, a frânat brusc şi a activat luminile de avarie. Recunoscând maşina politistului Nechita, şoferul a oprit pe partea dreaptã a sensului sãu de mers. Agentul Eugen Nechita, fãrã a coborî din maşinã, dând jos doar geamul de la portierã, l-a întrebat pe Alexandru Pelin dacã „are ceva la el”. Martorul Pelin Alexandru Daniel i-a rãspuns învinuitului cã nu are bani asupra sa întrebându-l însã: „Cât vreti?”, învinuitul replicându-i: „Nu ştiu! Spune tu!”, martorul întrebându-l: „50 euro e bine?”. Politistul i-a transmis: „Da! E bine, dar sã-mi aduci în lei douã milioane jumate într-o orã jumate-douã” şi cã-l aşteaptã la bar pentru a-i restitui documentele”, s-a arãtat în rechizitoriu. Cei doi tineri au încercat zadarnic sã gãseascã, în timpul indicat de politist, banii ceruti, cãci nu au avut de la cine împrumuta. Le-a venit însã o idee si mai bunã: sã sune la Directia Generalã Anticoruptie Bucureşti, care, imediat, a actionat ca la carte!