|

POLITISTI DE DOI BANI!

O comunã întreagã din judetul Vaslui, terorizatã de hoti, iar politistii se dau neputinciosi!

INCREDIBIL Mihaela Brânzoi, de 55 de ani, care detine un magazin în satul Trestiana, este terorizatã de hoti, care i-au spart magazinul de mai multe ori. Femeia si-a pus nu mai putin de 11 camere de supraveghere în jurul casei si al magazinului (aflate în aceeasi curte) dar … tot a rãmas acum un an si ceva fãrã 5000 de euro si 4000 de lei, când un hot i-a intrat noaptea în casã în timp ce dormea. Femeia a predat la Politia comunei Grivita filmele de pe camerele de supraveghere, însã de atunci si pânã acum … nu s-a întâmplat nimic! Politia spune cã nu a putut sã rezolve cazul, pentru cã … “nu au fost descoperite mijloace de probã suficiente care sã conducã la probarea vinovãtiei uneia dintre persoanele suspecte”. La Politia din Grivita, anul trecut când s-a întâmplat furtul din casa Mihaelei Brânzoi, s-au înregistat 24 de infractiuni cu autori necunoscuti, din care au fost rezolvate … opt! Asadar, o eficientã de 33% în prinderea infractorilor! Acum douã sãptãmâni a fost spartã si casa primãritei Alina Munteanu din Grivita, însã politia n-a raportat nimic! Adicã nicio rezolvare…

Sãtenii din comuna Grivita trãiesc de peste un an în teroare, din cauza unor hoti care îsi fac de cap noaptea. Nu e gospodar care sã nu-si fi luat propriile mãsuri de protectie. Dacã unii si-au montat grilaje la geamuri si au pus clopote la usi, altii si-au improvizat alarme ori si-au montat camere de supraveghere. Peste 30 de plângeri au ajuns la politie, anul trecut, însã alte zeci de furturi au fost trecute cu vederea de pãgubiti. Localnicii din comuna Grivita trãiesc în tensiune noapte de noapte. Sub adãpostul întunericului, o bandã de hoti le calcã gospodãriile si furã de toate: animale, grâne, bani, utilajele electrice ori bãutura din beciuri. Cazul pe care vi-l prezentãm pare de domeniul … SF. Mihaela Brãnzoi, de 55 de ani, din satul Trestiana, comuna Grivita ne-a relatat, în disperare de cauzã, faptul cã în comuna lor se furã ca la nebuni (cel putin 2 spargeri si furturi lunar), iar politistii din comunã sunt ineficienti si … cam delãsãtori. Concret, femeia reclamã faptul cã anul trecut a fost vicitma a trei infractiuni: douã de furt si una de distrugere. Pentru cã a avut nenumãrate furturi din magazinul detinut, iar politistii nu au prins niciun hot si i-au recomandat sã îsi monteze camere de de supraveghere, ea si-a montat anul trecut prin luna martie nu mai putin de 11 camere de luat vederi.

Camere de supraveghere … degeaba!

“M-am înconjurat cu camere de luat vederi. Am pus pe stâlpi, în magazin, afarã din magazin, în jurul casei. Si tot degeaba. Anul trecut, pe 4 mai noaptea, mi-au intrat în curte si dintr-o magazie mi s-au furat utilaje electrice în valoare de 6000 de lei: motocositoare, motocultor, un flex, o drujbã. Toate erau în magazia unde am gãsit lacãtul spart. Evident cã am reclamat la politia din Grivita si nu i-au prins nici acum. Apoi, în noaptea de 19 iulie, tot anul trecut mi-a spart camera de luat vederi de pe stâlpul din fata portii. Se vede foarte bine pe camerã cel care a avut intentia si care ne-a pândit. Am reclamat, dar iarãsi nu s-a luat nicio mãsurã. Spargerea camerei de supraveghere a avut un scop, pentru cã pe 3 spre 4 august, tot anul trecut, mi s-a intrat în casã în timp ce eu si sotul meu dormeam si mi-au furat 5000 de euro si 4000 de lei. Am luat filmul de pe camerã, unde se vede un individ care a intrat în jurul orelor 24.00 în curte, sãrind gardul si peste o orã cum a sãrit înapoi si a plecat. A stat o orã în casã! Am predat filmul de atunci la politia Grivita, dar pânã acum niciun rezultat! Desi a intrat în casã, ei au venit cu niste criminalisti si au mâzgâlit usa si fereastra, au gãsit chipurile o urmã … dar nimic! Cum este posibil asa ceva? La analiza filmului au spus cã e neconcludent, nu se distinge … Unde sã mã adresez ca sã fie gãsit hotul? Si încã de acum un an? Ce fel de politisti avem, cã se dau spargeri serioase pe la noi si nu sunt prinsi hotii? Sã fie oare hotii mai destepti decât politistii nostri instruiti? O sã merg pânã la seful IGPR dacã e nevoie, pentru cã asta e incompetentã. Am fãcut reclamatie si la Politia Bârlad si tot degeaba! Nu stiu cum sã fac, hotii ne terorizeazã, au spart am înteles si casa doamnei primar, acum douã sãptãmâni, mi-a spus domnul Munteanu, seful politiei de la noi (comuna Grivita – n.r.)”, spune femeia revoltatã pe bunã dreptate.

Politia Grivita, eficientã-record: … 33%

La Politia din comuna Grivita sunt doi agenti de politie, Romicã Munteanu (seful) si Robert Codreanu (adjunctul). Numai în 2013, când au avut loc si furturile de la doamna Brânzoi, conform datelor primite de la Politia Bârlad, s-au reclamat în comuna Grivita 24 de infractiuni cu autori necunoscuti, dintre care nouã furturi din locuinte. Referitor la acestea, dar si la furturile nesolutionate privind familia Brânzoi din Trestiana, am aflat de la comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad, cã unele au fost si solutionate. “Au fost solutionate opt dosare dintre cele înregistrate cu AN dintre care trei furturi din locuinte. Cât priveste reclamatia doamnei Brânzoi, asa este, nu s-au gãsit infractorii. Din activitãtile desfãsurate, atât din punct de vedere al investigatiilor privind persoanele suspecte, nu au fost descoperite mijloace de probã care sã conducã la probarea vinovãtiei uneia dintre persoanele suspecte. Au fost trimise înregistrãrile si la Institutul de Criminalisticã, însã nu avem niciun indiciu rezonabil. Numai supozitiile si bãnuielile nu conduc spre un rezultat concludent”, a spus comisarul sef Vasile Chelaru. Statistic, la Politia Municipiului Bârlad sunt în acest moment înregistrate 4896 de dosare cu AN, dintre care 715 doar din 2013 pânã acum, iar rezolvate sunt 1118 (22,83%). În toatã zona arondatã Politiei Bârlad (Bârlad plus cele 26 de comune) sunt înregistrate 6500 de dosare cu AN, iar rezolvate 1581. Ca procent de eficientã … 24,3% din cazurile înregistrate cu Autori Necunoscuti (AN).